آیت الله محمود رجبی:
نقش علامه مصباح یزدی در مهندسی فرهنگی کشور/ علامه مصباح یزدی اندیشه‌های غربی را بی بنیان می‌دانستند

0 ۳۶

آیت الله محمود رجبی در سومین کنگره بین المللی بزرگداشت علامه مصباح یزدی «استاد فکر» درباره نقش علامه مصباح یزدی در مهندسی فرهنگی کشور گفت: فرهنگ روح هر جامعه بوده و جامعه را به سمت سقوط و یا صعود می‌برد،  اگر فرهنگی آلوده باشد سبب مرگ یک جامعه می‌شود مهندسی فرهنگ به معنای سامان بخشی فرهنگ است.

آیت الله رجبی ادامه داد: جامعه بر اساس فرهنگ شکل می‌گیرد و علامه مصباح نقش ممتازی در این زمینه داشته است. برای فرهنگ سازی شناخت آسیب‌ها و نقاط ضعف ضروری است تا بر اساس آن ضعف‌ها با بهره‌گیری از فرهنگ مطلوب در برابر تهاجمات فرهنگی ایمن سازی داشته باشد بنابراین فرهنگ آرمانی باید در کشور ساماندهی شود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان داشت: کشور برای اینکه بتواند در برابر تهاجمات فرهنگی غرب و شرق استقامت کند لازم است فرهنگ اسلامی خود را در قالب یک نظام عرضه کند. اگر بخواهیم فرهنگ غنی اسلامی را در قالب نظام عرضه کنیم لازم است که عناصر کلیدی اسلامی استخراج شود.

وی عنوان کرد: علامه مصباح به خوبی فرهنگ جامعه را در حوزه‌های تخصصی علوم انسانی و هم در حوزه فرهنگ عمومی شناخته و به نقاط ضعف و قوت آن اشراف داشتند. سال‌ها ایشان مؤلفه‌های اصلی فرهنگ اسلامی را به دست آورده بودند و این اندیشه را در قالب یک نظام و سیستم منسجم عرضه کرده بودند.

آیت الله رجبی ادامه داد: توحید محوری و خدا محوری روح این نظام را تشکیل می‌دهد. مرحوم علامه در حوزه تخصصی، علوم انسانی رایج را مورد توجه قرار داده بود و آسیب‌هایی که در این حوزه می‌یافت پاسخ می‌داد و به نقد می‌پرداخت.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه علامه مصباح یزدی اندیشه‌های غربی را بی بنیان می‌دانستند گفت: وقتی تئوریسین‌های غربی اعلام کردند که ما استحاله فرهنگی را در جامعه ایران ایجاد کردیم دیدند که در انتخاباتی که در ایران رخ داد ملت در نقطه مقابل آنها ایستادند و نتیجه دیگری را رقم زدند این مهم با تلاش علامه ایجاد شد آن مرحوم با حضور در اقصی نقاط کشور و اعزام تربیت شدگان خویش به نقاط مختلف کشور، نشست‌های پرسش و پاسخ بسیاری برای بیان حقیقت برگزار کردند تا توطئه دشمن خنثی شود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مدافع فکر و اندیشه آیت الله مصباح یزدی بودند گفت: معظم‌له توجه به افکار و اندیشه علامه تاکید داشتند تا جامعه متوجه این شخصیت بزرگ شود. علامه مصباح توانست با مهندسی فرهنگی که انجام داد توطئه دشمنان را نقش بر آب کند. در عرصه اخلاق نیز جلسات درس اخلاق علامه یکی از مهندسی فرهنگی ایشان به شمار می‌رفت. بحث‌های ایشان در این کلاس‌ها بسیار متفاوت بود و حاضران با یک تفسیر جدیدی از ادعیه و … آشنا می‌شدند آن مرحوم نگاه نویی به مباحث عقلانی و اخلاقی و شرح ادعیه داشتند.

آیت الله رجبی عنوان کرد: علامه برای کارآمدی حوزه علمیه راه‌های جدیدی ارائه کردند به گونه‌ای که به برکت همین راه‌ها امروز ده‌ها پژوهشکده تأسیس و صدها پژوهشگر تربیت شدند، در مهندسی فرهنگی کاری کرد که دشمنان در اندیشکده های خود اعتراف کردند که علامه مصباح برای گام دوم انقلاب نیز نیرو تربیت کرده است راه اندازی طرح ولایت همین مهم را تصدیق می‌کند.

آیت الله رجبی به روح عبودیت و اخلاص علامه اشاره و تصریح کرد: علامه با آن خلوص و صفای باطنی که داشت روح اخلاص را در این سیستم دمید. درس‌های خودسازی ایشان یک تحول بنیادی در انسان ایجاد می‌کرد. هر کسی که خود را با این سیستم منطبق کند وجودش مملو از عشق به خدا می‌شود، دوستان و دشمنان همواره اذعان دارند که هر آنچه را که علامه می‌اندیشد و فکر می‌کند با بیان رسا و خالی از شبهات همراه بود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.