چه کسی متصدی مبارزه با فرهنگ اشرافی گری در کشور است؟

0 ۳۵۸

بامداد روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه سال جاری تصادف یک دستگاه پورشه با پراید در اصفهان منجر به مرگ راننده پراید شد، کارشناسان پلیس راهنمایی و رانندگی علت وقوع این حادثه را سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله طولی توسط راننده پورشه اعلام کردند. انتشار تصاویری از این حادثه و اظهارات مالک یکی از خودروها در صحنه تصادف در شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده ای داشت .

بررسی های بیشتر پلیس نشان داد که خودروی پورشه که ظاهرا در حال کورس بوده از مسیر منحرف شده و در تصادف با سواری پراید حادثه ای خونین را رقم می زند. راننده این خودروی لاکچری پسری جوان بود که بعد از حادثه از محل متواری می شود. پلیس دیروز از بازداشت وی خبر داده و اخبار غیررسمی از نداشتن گواهینامه او حکایت دارد.

نکته قابل تامل در این حادثه برخورد بسیار عجیب و وقیحانه دختری جوان است که ظاهرا نسبتی با راننده پورشه داشته و عربده کشان از قصد پلیس برای انتقال خودرو میلیاردی اش به پارکینگ شکایت می کند و وقتی به او می گویند راننده پراید در این حادثه کشته شده و در واقع آدم کشته اند می گوید: کشتیم که کشتیم! دیه اش را می دهیم!

مرگ جوان ۲۲ ساله خودرو پراید در کورس خودروی پورشه به سناریویی غم انگیز تبدیل شده است. غم انگیز از آن جهت که هم انسانی بی گناه در تفریح خودروسوار لاکچری جان باخته و هم از آن جهت که مرگ وی مایه گستاخی آنها نیز شده است.

اما ریشه این بی شرمی کجاست و این فرهنگ منحط از کجا سر ریز می شود؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش کافی است لحظه ای در رفتار و عملکرد مدیران دولتی درنگ کنید. کدام مدیر ارشد دولتی از رئیس جمهور گرفته تا وزرا هنگام قصور و تقصیر و آسیب زدن به معیشت مردم، ابراز شرمندگی و عذرخواهی کرده اند؟

کشته های «قطار مرگ»/ نگران نباشید همه بیمه هستید!

آذر ماه ۹۵ زمانی که مسافران قطار مسافربری تبریز- مشهد وقتی باشور و شوقی وصف ناشدنی برای دیدن گنبد طلایی ثامن الحجج لحظه شماری می کردند و چشمان منتظرشان را به جاده دوخته بودند تا این مسیر طولانی کوتاه و کوتاه تر گردد.بی خبر از همه جا در واگن هایشان آرام گرفته بودند که در ایستگاه هفت خان سمنان، قطار مسافربری سمنان- مشهد به شماره ۳۲۴ و قطار مسافربری تبریز -مشهد به شماره ۴۸۰ با هم برخورد کردندو اندک زمانی نگذشت که تمام رویاهای شیرین و معنوی این مسافران در میان شعله های آتش که زبانه هایش به آسمان کشیده شده بود محو شدند. ۴۵ زائر حرم امام رضا(ع) در آتش سوختند اما آیا مسئول مربوطه یعنی عباس آخوندی وزیر مولتی میلیاردر وزارت راه و شهرسازی عذرخواهی و استعفا کرد ؟ خیر با خونسردی هر چه تمام تر گفت: « چه آنهایی که کشته شده اند و چه آنهایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد»!

تاسف آورتر اینکه همین فرد در مراسم تودیع خود، در حالی که با کم کاری و سوء مدیریت فاحش، موجب تورم افسار گسیخته مسکن و اجاره بها شده بود، گفت: «این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی نساخت. افتخار می کنم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکردم»! فقط با رونق بخش مسکن، ۲۵۰ شاخه شغلی و صنعتی احیا می شد و می شد در تیراژ میلیونی شغل ایجاد کرد.

همینی که هست، برو خودت بمال!

مهر ماه ۹۷ مرد میانسالی در یکی از شهرهای ایران از هزینه سنگین فیزیوتراپی به قاضی زاده هاشمی دیگر وزیر میلیاردر دولت گلایه می کند، اما وزیر بهداشت در پاسخ به گلایه این مرد می گوید که بهتر است خودش فیزیوتراپی کند و در ادامه توضیحاتی می دهد و با گفتن «خودت بمال» باعث خنده حضار می شود.

همین وزیر چند هزار میلیاردی و پورشه سوار، شهریور ۹۷ در مراسم افتتاح اورژانس هوایی و دانشکده پرستاری و مامایی در پردیس دانشکده پزشکی نیشابور، گفته بود «فعلاً مدیریت همین و وضعیت همین است، شما مردم رأی داده اید، رئیس جمهور و مجلس انتخاب کردید و آنان نیز وزیر و مدیر انتخاب کردند، پس بی خود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم، فعلاً همین هستیم و باید درست مدیریت کنیم.»

زمانی که مردم و مسئولان شهرستان بدره از وزیر بهداشت درخواست احداث بیمارستان را داشتند فرماندار بدره نیز به برخی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان و کمبود پزشک در بدره اشاره کرد و از وزیر بهداشت خواست که برای مشکلات چاره اندیشی کند که قاضی زاده هاشمی با عصبانیت بر سر وی فریاد می کشد: تو خیلی غلط می کنی، تو نماینده دولتی یا مردم؟ اگر گذاشتم یک روز دیگر اینجا کار کنی بی شعور!

تاسف آورتر اینکه این وزیر میلیاردی دولت در اوج حقوق های نجومی و انتقاد از مدیران دولتی، به جای عذرخواهی از مردم، افشای این فیش ها را شمشیر دولبه خواند و پای آبروی نظام را به میان کشید تا بدین گونه عنوان کند اگر این رویه ادامه پیدا کند بسیاری از مدیران در کشور رسوا خواهند شد و اعتبار و عزت انقلاب و نظام در برابر دشمنان کاسته خواهد شد!

مسئول بزرگ ترین پرونده قاچاق خودروی تاریخ کشور کجاست؟

اواخر سال ۹۶ بود که برخی واردکنندگان خودرو اظهار کردند که در زمان توقف ثبت سفارش، برخی خودروها به صورت غیرقانونی ثبت سفارش و وارد شده اند. سپس این موضوع از سوی مرکز حراست وزارت صنعت تائید شد. در فروردین ماه امسال ۹۷ دفتر جرائم سازمان یافته گمرک ایران در ابلاغیه به گمرکات اجرایی، واردات بیش از ۶۴۸۱ خودرو را به دلیل استفاده از ثبت سفارش های جعلی مشمول مقررات کالای قاچاق اعلام کرد.تا اینکه مجتبی خسروتاج رئیس سازمان توسعه تجارت رسماً اعلام کرد که در زمان بسته بودن ثبت سفارش واردات خودرو در سال ۱۳۹۶، بیش از ۶۴۰۰ دستگاه خودرو به صورت غیرقانونی ثبت سفارش و وارد شده است.

واردات غیرقانونی ۶۴۱۸ خودرو لاکچری از طریق ثبت سفارش های غیرقانونی و اخلال در بازار موجب تشدید واردات خودرو و خروج گسترده ارز از کشور، ایجاد تقاضای کاذب و افزایش بی رویه قیمت، کسب سودهای نامشروع و بروز پدیده دلالی در حوزه ثبت سفارش شد اما مسئول مستقیم این پرونده فساد یعنی محمد شریعتمداری وزیر وزارت صنعت، معدن و تجارت عذرخواهی کرد و از مسئولیت دولتی کناره گیری کرد ؟ خیر، او با ترفند استعفا از استیضاح مجلس گریخت و بلافاصله توسط رئیس جمهور به عنوان وزیر کار به مجلس معرفی شد و نکته قابل تامل اینکه موفق به کسب رای از سوی مجلس هم شد.

وزیر جوان اصلا دادگاه و دستگاه نظارتی را قبول ندارد!

اسفند ماه ۹۷ روحانی در دیدار با مدیران ارشد وزارت کار و رفاه اجتماعی در واکنش به شکایت ۲ هزار نفر از مردم خوزستان از وزیر ارتباطات و پیگیری آن از سوی قوه قضائیه این گونه واکنش نشان داده و می گوید: «جوان اصلا دادگاه و دستگاه نظارتی را قبول ندارد، می رود کار خود را انجام می دهد و به جلو می رود. حالا قوه قضائیه به وزیر جوان کابینه ما می گوید از او شکایت می کنم اما این وزیر اصلا نمی ترسد کار خود را با قدرت انجام می دهد.»

رئیس قوه مجریه در حالی به جای تشویق و ترغیب وزرای دولت به تمکین و پاسخگویی در برابر قانون، آنها را به ایستادن در برابر دستگاه های نظارتی تشویق کرد و شکایت مقامات قضایی از اعضای کابینه را امری بی اهمیت دانست و آن را به تمسخر می گرفت که در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد کرده است که پاسدار قانون اساسی کشور باشد.

این بی شرمی از کجا سر ریز می شود؟

جواب سر بالا را هیچ کس نمی پسندد. عادی سازی قصور و تقصیر و تخلف، به جای شرمندگی عذرخواهی، مردم را منزجر می کند. پس با توجه به موارد فوق، نابهنجاری در حوزه اجتماع و تجاوز از حدّ و حقوق و قانون در امور سیاسی در جامعه نتیجه طبیعی روحیه اشرافی و زندگی اشرافیت زده مسئولان است که سرریز آن به کف خیابان ریخته و نوکسیه های تازه به دوران رسیده هم به تأسی از مدیران اشرافی نه تنها هیچ ابائی از تعدی به قانون ندارند، بلکه بهنگام آسیب رساندن به جان و مال مردم هم با پررویی پاسخگوی عملکرد خود نیستند.

همه اینها به دلیل عدم توجه به هشدارهای متعدد و جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره گسترش اشرافی گری است که امروز جامعه را با عوارض سخت و دردناکی مواجه کرده است.

این تفاوت و فاصله طبقاتی مردم را رنج داده و آنان را ناامید و بدبین می سازد، طبیعی است که در چنین موقعیتی که روحیه اشرافی گری از قله جامعه به بدنه سرریز می کند و یک رقابت نامشروع در مانور تجمل روی می دهد مردمی که توان انطباق خود با این رقابت را نمی یابند و ندارند، حس ناکامی و خشم خواهند داشت.

اشرافی گری بلایی که از قله به بدنه سرازیر می شود

رهبر معظم انقلاب اسلامی اردیبهشت ماه چهارسال پیش جولان دادن برخی جوان های سرمستِ غرورِ ثروت با خودروهای گران قیمت در خیابان ها را یکی دیگر از مظاهر ایجاد ناامنی روانی در جامعه برشمرده و تأکید کرده بودند: نیروی انتظامی باید برای ابعاد مختلف ناامنی برنامه داشته باشد و با آنها مقابله کند.

رهبر معظم انقلاب همچنین مرداد ۹۶ در دیدار اقشار مختلف مردم با اشاره به بلای اشرافی گری در کشور تصریح کردند: «جلوی اشرافی گری باید گرفته بشود؛اشرافی گری بلای کشور است. وقتی اشرافی گری در قلّه های جامعه به وجود آمد، سرریز خواهد شد به بدنه؛ وقتی اشرافی گری فرهنگ شد، می شود این. جلوی اشرافی گری باید گرفته بشود. رفتار مسئولین، گفتار مسئولین، تعالیمی که می دهند، باید ضدّ این جهت اشرافی گری باشد؛ کمااینکه اسلام این جوری است.»

…راستی آن پورشه سوارانی که با بی مبالاتی جان یک انسان بی گناه را گرفتند، چرا احساس شرمندگی نمی کنند؟!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.