این بار عبدالمجید معادیخواه: آقای مصباح سابقه خیلی کوتاهی پیش از انقلاب دارد!

0 ۲۵۰

عبدالمجید معادیخواه نماینده مردم تهران در نخستین مجلس شورای اسلامی، در مصاحبه ای که با یک سایت اصلاح طلب داشته است، در بخشی از صحبت هایش به فعالیت های آیت الله مصباح در سالهای پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته و به تعبیری آیت الله مصباح را فاقد سوابق مبارزاتی دانسته است. معادیخواه در قسمتی از مصاحبه اش در ارتباط با سابقه مبارزه آیت الله مصباح با رژیم پهلوی، گفته است: «ایشان سابقه بسیار کوتاهی در جنبش داشتند، خیلی کوتاه…»

این گفته معادیخواه درحالی است که بیانیه های مدرسین حوزه علمیه قم در طول سال های ۴۲ تا ۵۷ نشان می دهد آیت الله مصباح یزدی بیش از برخی چهره های فعال سیاسی پای بیانیه های این تشکل را امضاء کرده است. از مجموع ۱۰۷ بیانیه جامعه مدرسین حوزه عملیه قم، ۶۰ بیانیه به صورت جمعی صادر شده و فاقد امضاء است اما از میان ۴۰ بیانیه دارای امضاء، آیت الله مصباح یزدی ۱۶ بیانیه را امضاء کرده است؛ در حالی که آقای هاشمی رفسنجانی ۶ بیانیه، آقای قدوسی ۱۱ بیانیه و شهید مفتح نیز ۶ بیانیه را امضاء کرده اند و این نشان می دهد آیت الله مصباح یزدی بعد از آقای خلخالی که ۲۰ بیانیه را امضاء کرده بود، نقشی پررنگ در زمینه صدور بیانیه های انقلابی داشته اند.

اولین بیانیه ای که آیت الله مصباح یزدی امضاء کرد، مربوط به بازداشت امام خمینی (ره) در سال ۴۲ بود که در هشتم مهر ماه صادر شد و ایشان در اسفند همان سال در خصوص زندانی شدن امام و آقای قمی برای نخست وزیر وقت تلگراف فرستاد.

جدای از این مورد، بعد از رحلت آیت الله حکیم که بحث مرجعیت پس از ایشان مطرح شد، آیت الله مصباح یزدی در ۱۴ خرداد ۴۹ همراه با جمعی از مدرسین حوزه علمیه قم تلگرافی منتشر می کنند که در آن از امام خمینی(ره) به عنوان مرجع تقلید شیعه یاد می کنند که این اقدام زمینه صدور اعلامیه در اعلام مرجعیت مرجعیت آن حضرت شد و این موید آن است که آیت الله مصباح از جمله کسانی بوده است که مردم را دعوت به پیروی از امام خمینی می کردند.

معادیخواه در قسمتی دیگر از گفتگوی خود به جمعیت سریِ ۱۱ نفره روحانیون مبارز که در دهه ۴۰ تاسیس شده بود، اشاره کرده و می گوید: «آقای مصباح در جمعیت سریِ ۱۳نفره ای که خب نقش اصلی اش را آقای هاشمی و آقای خامنه ای داشتند، به عنوان یکی از چهره های اصلی حضور داشت. به ایشان هم بها داده می شد. بالاخره به لحاظ تحصیلات وضع خوبی داشت. اما وقتی آن لو رفت، دیگر در صف مبارزه حاضر نشد.»

همانطور که ذکر شد، آن جمعیت ۱۱ عضو داشته است و معادیخواه به اشتباه اعضای جمعیت را ۱۳ نفر اعلام می کند.

چگونگی تاسیس و لو رفتن جمعیت ۱۱ نفره

آیت الله مصباح یزدی در سال های ۴۲ و ۴۳ به همراه آیت الله مشکینی، آیت الله ربّانی، مرحوم هاشمی رفسنجانی، آذری قمی، امینی، قدوسی، حائری تهرانی و رهبر معظم انقلاب و برادر ایشان آقاسید محمد، جمعیت ۱۱ نفره سری را تأسیس کردند که مراجعه به اساسنامه آن نشانگر شجاعت و خردمندی مؤسسان این گروه است. اساسنامه جمعیت ۱۱ نفره سری بعدها به عنوان پیش نویس اساسنامه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مورد استفاده قرار گرفت.

پس از آنکه اساسنامه جمعیت ۱۱ نفره سری که با دست خط آیت الله مصباح یزدی به رشته تحریر درآمده بود توسط ساواک لو رفت، ایشان ۶ ماه از قم خارج شده و در نقاط مختلف کشور مخفیانه زندگی کردند و بعدها که توسط ساواک دستگیر شدند و در اسناد این سازمان به عنوان فردی خطرناک دو جلسه مورد بازجویی قرار گرفتند به دلیل آنکه دستگاه امنیتی رژیم منحوس پهلوی نتوانست به نتیجه برسد آزاد شدند.

آیت الله مصباح نقش اصلی در تولید و انتشار نشریات بعثت و انتقام که ارگان جمعیت یازده نفره بود را بر عهده داشت که به تصریح بسیاری چهره های شاخص از جمله آقایان دعایی و حجتی کرمانی، این نشریه نقش محوری در فعالیت های مبارزاتی نیروهای انقلاب داشت و آقای هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه بعثت و انتقام بیشتر جنبه سیاسی و افشاگرانه داشت انتشار نشریه مذکور را در آن مقطع محور مبارزات انقلابیون می داند: «از اساسی ترین کارهای ما در آن چند ماه، ایجاد تشکیلاتی بود که مرکزیت آن از یازده نفر تشکیل می شد آقایان خامنه ای، منتظری، ربانی شیرازی، قدوسی، مصباح یزدی، امینی، محمد خامنه ای، آذری، مشکینی، حائری تهرانی و من. نشریه ی مخفی “بعثت” و “انتقام” در حقیقت ارگان همین جمعیت بود که در کارهای اجرایی آن آقایان سید محمود دعایی، مصباح، علی حجتی کرمانی و سید هادی خسروشاهی و من همکاری داشتیم. نشریه ی بعثت بیشتر جنبه ی سیاسی و پرخاش و افشاگری داشت و نشریه ی انتقام جنبه ی ایدئولوژیکی آن قوی بود، که شاید بر اساس احساس چنین نیازی پس از بعثت منتشر شد. بعثت را من اداره می کردم و انتقام را آقای مصباح یزدی. در حل مسائل مالی هم نقش اساسی را هیئت های موتلفه داشتند.(هاشمی رفسنجانی ، دوران مبارزه ، ج ۱ ، ص ۱۹۵)»

معادیخواه درحالی می گوید که پس از لو رفتن جمعیت یازده نفره، آیت الله مصباح یزدی «دیگر در صف مبارزه حاضر نشد.» که امضای آیت الله مصباح در بیانیه های منتشره در دهه ۵۰، بالاخص دو سال منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، موجود است.

پاسخ به این ادعای نخ نما شده که از سوی برخی جریانها و با هدف تخریب وجهه انقلابی آیت الله مصباح یزدی و او را فاقد سوابق انقلابی می دانند، تکرار مکررات است. درحالی که بیش از این بارها به این شبهات تکراری و بی اساس علیه آیت الله مصباح یزدی پاسخ داده شده است.

در ادامه برخی اسناد مبارزاتی آیت الله مصباح یزدی با رژیم پهلوی در اختیار مخاطبان قرار می گیرد؛

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.