سکانس پایانی لیست «تکرار»

0 ۱۷۸

وقتی نتایج انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی اعلام شد و اصلاح طلبان تمامی صندلی های سبز بهارستان در حوزه انتخابیه تهران را از آن خود کردند، این پیروزی را به تمامی مجلس تعمیم داده و با نمودارهای مختلف مطرح کردند که این جناح سیاسی توانسته اغلب کرسی های مجلس را از آن خود کند.

این ماجرا بعد از مدتی در واقعیت مجلس با توجه به اینکه چهار فراکسیون در آن فعالیت می کردند، به فراموشی سپرده شد. اما در پایتخت این اصلاح طلبان بودند که با لیست امید توانستند به مجلس راه بیابند و عملکرد این جناح سیاسی برای پایتخت نشینان در مجلس سرنوشت ساز بود.

اما رفته رفته عملکرد اصلاح طلبان خصوصا در حوزه انتخابیه تهران طوری بود که حتی اصلاح طلبان نیز به آنها شدیدا انتقاد کردند. مجلس در تشکیل دولت و فضای سیاسی اجتماعی بسیار تاثیرگذار است. از همین رو می توان با نگاه به عملکرد و نتیجه کار هر یک از کاندیداهای تهران به خوبی نتیجه کار اصلاح طلبان در مجلس دهم را ارزیابی کرد.

در ادامه به سرنوشت سیاسی هر یک از نمایندگان اصلاح طلبان در شهر تهران می پردازیم:

نمایندگان اصلاح طلبی که انصراف دادند

محمد رضا عارف: عارف که رئیس فراکسیون امید و سرلیست اصلاح طلبان در تهران بود بسیار مورد انتقاد این جناح سیاسی قرار دارد و حتی برای دور بعدی مجلس ثبت نام نکرد و عنوان کرد که فعالیت سیاسی خود را خارج از مجلس ادامه می دهد.

پروانه سلحشوری: سلحشوری از دیگر نمایندگان اصلاح طلبی بود که نطق های رادیکال و تند و اظهارات جنجالی و هنجارشکن داشت و حتی بسیاری از نمایندگان از این رفتار وی شکایت و خواستار بررسی این موارد بودند. وی نیز از حضور در انتخابات بعدی مجلس انصراف داد.

فاطمه حسینی: دختر صفدر حسینی ، مدیر نجومی بگیر، نماینده جنجالی دیگر فراکسیون امید بود که با نطق حاشیه سازش در دفاع از موارد مالی خوانده خود که خارج از دستور مجلس بود بیش از پیش معروف شد. فاطمه حسینی عملکرد جالب توجهی در مجلس نداشت و از حضور در انتخابات بعدی انصراف داد.

کاظم جلالی: نماینده دیگری که در مجلس دهم کم فروغ ظاهر شد و عاقبت به عنوان سفیر ایران در روسیه انتخاب شد. در فضای مجازی پیش از انتصاب وی به عنوان سفیر ایران در روسیه خبری مبنی بر مشاجره این نماینده و ظریف پیچید که تکذیب شد.

علی نوبخت: علی نوبخت حقیقی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از دیگر نمایندگان انصرافی فراکسیون امید است. وی با بیان اینکه از حضور در انتخابات انصراف داده است، گفت: می توانیم مجلس را به صورت موقت تعطیل کرده و بودجه هنگفت آن را هم صرف امور معیشتی مردم کنیم. او برادر «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بوجه است.

عبدالرضا هاشم زایی، رئیس سنی اولین جلسه مجلس دهم هم به دلیل گذر از حداکثر سن مجاز کاندیدای نمایندگی مجلس، دیگر امکان شرکت در انتخابت مجلس را نداشت.

اصلاح طلبانی که رد صلاحیت شدند

علی مطهری: مواضع مطهری در مجلس دهم بسیار مشخص است وی توانست مدتی هم به عنوان نائب رئیس مجلس در هیئت رئیسه فعالیت کند اما در دور سوم نمایندگان به وی رای ندادند و او از هئیت رئیسه جدا شد.

محمود صادقی: نماینده جنجالی که توئیت هایش علیه قوه قضائیه وبرخی از شخصیت های سیاسی و مذهبی از یاد نمی رود. وی مجبور شد به سبب شایعه پراکنی و اطلاعات غلطی که دراین توئیت ها داده بود بارها عذرخواهی کند و عاقبت رد صلاحیت شد و این احتمال بسیار درباره چنین نماینده ای وجود داشت.

طیبه سیاووشی: این نماینده زن اصلاح طلب بیشتر به سبب مطرح کردن طرح سربازی دختران شناخته شده است. وی جنجالی عجیب در فضای سیاسی اجتماعی به سبب چنین اظهاراتی بوجود آورد که با تکذیب در حوزه نظامی این جنجال فروکش کرد. سیاووشی نیز در لیست عدم تایید صلاحیت شده های اصلاح طلب نامش به میان آمده است.

الیاس حضرتی: حضرتی درحالی توانست به عنوان رئیس فراکسیون اقتصادی مجلس منصوب شد که با «شهرام جزایری» که سابقه محکومیت مالی داشته در کله پاچه خوری جلسه می گذاشت. حضرتی هم رد صلاحیت شد البته وی زمانی مطرح کرد که از فراکسیون امید استعفا داده است.

محمدعلی وکیلی: نماینده تهران و روزنامه نگار دیگری است که رد صلاحیت شده است. وی عملکرد چندان قابل توجهی در مجلس دهم نداشت.

مهدی شیخ: وی نیز از جمله نمایندگان اصلاح طلبی است که نامش در میان رد صلاحیت شدگان اصلاح طلب برده شده و عملکرد چندانی در مجلس دهم نداشت.

غلامرضا حیدری، فاطمه سعیدی، بهروز نعمتی از جمله نمایندگان دیگر اصلاح طلب هستند که رد صلاحیت شده اند.

نمایندگانی که تایید صلاحیت شدند

محسن علیجانی، فاطمه ذوالقدر، سید فرید موسوی، فریده اولادقباد، ابوالفضل سروش، پروانه مافی، علیرضا محجوب، سهیلا جلودارزاده، محمدرضا بادامچی از جمله نمایندگان اصلاح طلبی هستند که تایید صلاحیت شدند.

در این میان نام علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران و حجت الاسلام احمد مازنی، نماینده مردم تهران نیز در میان تایید صلاحیت شدگان اصلاح طلب دیده می شود. این دو در ماجرای جنجالی سلفی حقارت که نمایندگان در آن سعی کردند با «فدریکا موگرینی» عکس یادگاری بگیرند، شرکت داشتند. مازنی که از جمله روحانیون اصلاح طلب در مجلس بود بعد از انتقاد شدید مردم در این خصوص بیان کرد که « این تصویر علاقه نمایندگان ملت ایران به روابط عمیق و محترمانه با مردم قاره سبز را نشان می دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.