حجت الاسلام سید محمود نبویان:
مجلس بر مردمی‌سازی اقتصاد نظارت کند/نقدینگی به سمت تولید برود

0 ۲۱

حجت الاسلام سید محمود نبویان در گفت‌وگویی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال، اظهار کرد: سال‌ها است که رهبر انقلاب روی مسأله اقتصاد تاکید می‌فرمایند، چرا که دشمن به دنبال فروپاشی اقتصادی ایران است و در این شرایط بهبود وضعیت اقتصادی کشور اهمیت زیادی دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: همین الان مصادیق زیادی داریم که نشان می‌دهد هر جا که پای مردم به میان آمده است، تولید جهش واقعی پیدا کرده است؛ برای مثال، الان ما شاهد افزایش تولید گندم هستیم. در واقع، با اصلاحی که مجلس شورای اسلامی در قیمت خرید تضمینی گندم ایجاد کرد، تولید گندم افزایش یافت. همچنین در بخش فولاد، معادن و پتروشیمی هم شاهد افزایش تولید هستیم که با مشارکت مردم محقق شده است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با وجود جوانان تحصیل کرده و متعهد کشورمان و شرکت‌های متعدد دانش‌بنیان می‌توانیم به جهش تولید دست یابیم‌.

بخش‌های دولتی و نیمه‌دولتی واگذار شود

نبویان در ادامه با اشاره به راهکارهای تحقق شعار امسال، گفت: باید انحصارات دولتی از بین برود که در این راستا واگذاری بخش‌های دولتی و نیمه‌دولتی به بخش‌های کاملاً خصوصی نه خصولتی، باید محقق شود و دولت باید این کار را انجام دهد.

منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم تصریح کرد: هدایت نقدینگی به سمت تولید راهکار بعدی تحقق شعار سال است، یعنی ما باید مانع سفته‌بازی در بازار شویم تا نقدینگی به سمت دلار، خودرو و طلا نرود، چرا که اگر نقدینگی به این سمت‌ها برود، در این در این بخش‌ها شاهد قیمت‌های خلق الساعه خواهیم بود که باید جلوی این موضوع گرفته شود.

بانک‌ها ملزم به اعطای نقدینگی به بخش تولید شوند

نبویان با تأکید بر الزام بانک‌ها به اعطای نقدینگی به بخش‌های تولیدی کشور، گفت: بانک‌ها باید نقدینگی‌ها را به سمت تولید هدایت کنند. در واقع، یکی از مشکلات تورم در کشور، خود بانک‌ها هستند و نظارت جدی بر بانک‌ها لازم است تا نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در هدایت نقدینگی به بخش تولید، رعایت شاخص عمده تولید باید مدنظر قرار گیرد. این موضوع از این حیث اهمیت دارد که برای مثال، عده‌ای در بخشی مانند خودرو برخی از قطعات را از خارج از کشور خریداری کرده، سپس آن قطعه را باز می‌کنند و زمانی که آن را به داخل کشور می‌آورند، مونتاژ می‌کنند که این کار تولید نیست. ما باید شاخص عمده تولید را حتماً برای تخصیص و هدایت نقدینگی به بخش تولید کشور رعایت کنیم.

نباید برای واردات کالاهای غیرضروری ارز داده شود

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: نکته بعدی برای تحقق شعار سال آن است که ما باید ارز را به مواد اولیه تولید در کشور اختصاص دهیم نه به هر چیزی. هنوز می‌بینیم که با وجود محدودیت‌های ارزی، به برخی از موارد غیرضروری ارز داده می‌شود. برای مثال، برای واردات قندان ارز می‌دهیم که نیاز ضروری کشور نیست و نباید برای واردات کالاهای غیرضروری ارز داده شود.

نبویان اظهار کرد: نکته بعدی و مهم برای تحقق شعار سال، اعطای معافیت‌های صادراتی برای تولیدکنندگان است‌. برای اینکه تولیدکنندگان تشویق شوند، ما باید به آنان برای صادر کردن و عرضه محصولاتشان، معافیت‌های لازم صادراتی را اعطا کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نکته بعدی درگیر کردن مناطق آزاد و ویژه در کشور برای صادرات است که در سوگیری مناطق آزاد باید به طور کامل تغییر جدی حاصل شود و باید به سمت صادرات حرکت کنند و این حرکت گسترش یابد.

دیپلماسی اقتصادی باید به طور جدی فعال شود

نبویان با بیان اینکه مسأله بعدی برای تحقق شعار سال، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در کشورمان است‌، گفت: ما در کشور تولیدات زیادی داریم که برخی از این تولیدات بیش از نیاز داخلی است. برای مثال مرکبات که در استان‌های شمالی کشور تولید می‌شود، بسیار زیاد است. دیپلماسی اقتصادی ما باید به طور جدی فعال شود و سپس بازاریابی شود تا تولیدات فراتر از نیازهای داخلی، به سایر کشورها صادر و عرضه شود.

منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم درباره اقداماتی که مجلس شورای اسلامی باید برای تحقق شعار سال انجام دهد، گفت: مجلس شورای اسلامی باید قانون‌گذاری صحیح برای تحقق شعار سال داشته باشد.

وی متذکر شد: مجلس یازدهم قوانین مهمی را برای بخش تولید و اقتصاد به تصویب رساند که مجلس دوازدهم نیز باید در این راستا عمل کند. برای مثال، در مجلس یازدهم قانون جهش تولید مسکن، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، قانون جهش تولید دانش‌بنیان‌، قانون مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی و مواردی از این دست تصویب شد که همگی مهم و تأثیرگذار بود. مجلس دوازدهم نیز باید به این سمت و سو برود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وظیفه مجلس هم قانون‌گذاری و هم نظارت است. مجلس علاوه بر قانون‌گذاری، باید در بعد نظارتی هم برای مردمی‌سازی اقتصاد و تولید کشور اقدام کرده و نظارت جدی بر عملکرد مسؤولان اجرایی و دولتی داشته باشد و موانع کار را برطرف کند.

مجلس باید نظارت میدانی داشته باشد

وی ادامه داد: اخیراً به همراه برخی از دوستان به یک مرکز دانش‌بنیان رفتیم که یکسری موانع در آنجا وجود داشت که برای رفع این موانع، مسؤولان مربوطه را خواستیم و به آنان گفتیم که این موانع را برطرف کنند. پس مجلس باید نظارت میدانی داشته باشد و موانع را برطرف کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته دیگر دستگاه‌های نظارتی کشور هم باید نظارت‌های خود را تقویت کنند. برای مثال، لازم است بر این مسأله که دولت باید واگذاری‌هایی داشته باشد، نظارت شود تا خصوصی‌سازی به اختصاصی‌سازی تبدیل نشود و فساد پیش نیاید. البته این نظارت‌ها نباید دست و پاگیر باشد، چرا که گاهی اوقات بیش از اندازه افراط و گاهی هم تفریط می‌کنیم.

رسانه‌ها امیدآفرینی کنند

نبویان با اشاره به دیگر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال، گفت: رسانه‌ها به معنای عام باید در ایجاد امید در کشور با تکیه بر موارد واقعی اقدام کنند.

وی ادامه داد: الان موارد گوناگونی داریم که در رسانه‌ها می‌توانیم درباره آن‌ها صحبت کنیم‌. برای مثال، در بعد سیاست خارجی، ببینید که آمریکا در منطقه چگونه در مقابل ملت ایران و گروه‌های مقاومت شکست خورده است‌. این پیروزی‌هایی که ملت ایران و جبهه مقاومت داشته، ابرقدرت‌های دنیا را به شکست وادار کرده است که باید به خوبی در رسانه‌ها تبیین شود.

نبویان افزود: همچنین وجود شرکت‌های دانش‌بنیان یا پیشرفت‌های کشور در حوزه امنیت، سلامت، بهداشت، برق و سدسازی باید در رسانه‌ها مطرح شود، چرا که باید در جامعه ایجاد امید کرد.

از طرح مباحث تفرقه‌افکن و مضر وحدت کشور پرهیز شود

منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم تاکید کرد: از پخش و انتشار مسائل تفرقه‌افکن در رسانه‌ها باید جلوگیری شود. گاهی اوقات در فضای مجازی و برخی از رسانه‌ها می‌بینیم که ادعاهای ناصحیحی مطرح می‌شود. پس باید از طرح موارد تفرقه‌افکن و مضر وحدت کشور پرهیز کنیم.

وی در ادامه گفت: تاکید بر مسأله غزه هم در رسانه‌ها اهمیت زیادی دارد، چرا که بیش از پیش باید ذات و ماهیت تمدن غرب برای مردم روشن شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اسرائیل با این جنایاتی که در غزه انجام می‌دهد، زاییده تمدن مدرن لیبرال غرب است. ذات تمدن غرب چون بر سود و منفعت‌طلبی استوار است، جز سود و کشتار به چیزی توجهی نمی‌کند و در این مسیر هر کاری انجام می‌دهد. حقانیت تشکیل جبهه مقاومت در منطقه و ضعف رو به زوال رژیم صهیونیستی را باید برای مردم جا بیندازیم.

وی بیان کرد: اسرائیل باید نابود شود، چرا که فقط در چند ماه اخیر ۳۰ هزار زن و کودک بی‌گناه را به شهادت رسانده است و آنان فقط جنایت می‌کنند. تبیین این مسائل و اینکه چرا باید این رژیم نابود شود، وظیفه رسانه‌ها است که باید به این موارد توجه ویژه داشته باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.