جلیلی در سخنان پش از خطبه نماز جمعه تهران:
دولتمردان باید در گام دوم انقلاب فرصت نقش آفرینی مردم را فراهم کنند

0 ۱۸۰

سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش از خطبه های نمازجمعه امروز(۲۴ اسفند) تهران به بیان سخنانی با موضوع الزامات گام دوم انقلاب پرداخت.

وی با اشاره به آغاز گام دوم انقلاب اسلامی و ایام مبارک رجب گفت: امروز همه دنیا اذعان دارند که ملّت ایران با اجابت دعوت خدا و پیامبر(ص)، چهل سال پرافتخار را پشت سر گذاشته است. امروز حتی دشمنان ما اعتراف می کنند که این حقیقت قرآنی درباره ملّت ایران به وقوع پیوست؛ «استَجیبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم»؛ اگر دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید یک حیات جدید پیدا می کنید. امروز دشمنان، شواهد فراوانی را برای این موضوع به عیان می بینند.

جلیلی ادامه داد: امروز دشمنان می گویند هفت هزار میلیارد دلار هزینه کرده ایم، امّا بعد از همه آن لشکرکشی و هزینه ها نتیجه آن می شود که رئیس رژیم آمریکا اگر مِی خواهد به عراق برود، باید شبانه برود و برگردد و هیچ دستاوردی نداشته باشد و کسی از او استقبال نکند. اینها می بینند که امروز اقتدار ملت ما چیست و با چه قدرت و اقتداری روابط دو ملت ایران و عراق شکل می گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دشمنان می بینند که در این چهل سال اجابت دعوت خدا و رسول، چه نتیجه ای برای ملت ایران داشته، تصریح کرد: نتیجه این شده که ملتی با قدرت و اقتدار حرکتی را شروع کرده و امروز با افتخار، گام دوم و چهل سال دوم را می خواهد شروع کند.

جلیلی ادامه داد: نکته مهمی که امروز زیاد از آن پرسش می شود این است که برای آینده چه باید کرد و چه حرکتی را باید انجام داد؟

وی افزود: اینکه رهبر معظّم انقلاب در یک بیانیه تفصیلی برای ملّت ما، گام دوم انقلاب را تشریح می فرمایند و افق آینده را نشان می دهند یک نکته بسیار مهم آن این است که امروز من و شما و هر یک از آحاد ملت باید نسبت خود را با گام دوم تعریف کنیم. قبل از اینکه هر کدام برای دیگری بخواهیم وظیفه ای تعریف کنیم، سوال مهم این است که در گام دوم، خود ما چه وظیفه ای داریم و در این حرکت چه نقشی باید ایفا کنیم و چه تأثیرگذاری می خواهیم داشته باشیم.

جلیلی با بیان اینکه در گام دوم، قرار نیست انقلاب به حداقل ها اکتفا کند، تصریح کرد: اقتضای انقلاب و تفکر انقلابی این است که به قله ها نگاه کند. اینکه رهبر معظّم انقلاب صحبت از جهش و ارتقا به آن جایگاه شایسته و قلّه ها می کنند، برای همین است؛ ما راه پرافتخاری را پیموده ایم و حرکت بزرگی انجام داده ایم اما به حداقل ها راضی نمی شویم.

وی با طرح این سؤال که آن قلّه چیست و چه حرکتی را باید برای رسیدن به آن انجام داد، گفت: این بسیار مهم است که بدانیم اگر ما این موفقیت را در این سال ها کسب کرده ایم، مرهون چه چیزی بوده است؟ انقلاب ما بر این مبنا پیروز شد که مردم خود را در آن شریک کردند و توانستند نقش ایفا کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در دفاع مقدس چرا توانستیم در برابر همه دنیا بایستیم؟ به خاطر اینکه بستری فراهم شد و مردم توانستند نقش آفرینی کنند و پیروزی های بزرگ رقم خورد.

جلیلی در بیان یکی از تفاوت های اندیشه اسلامی با سایر اندیشه ها گفت: اندیشه اسلامی، اگر کارویژه و وظایفی را برای کارگزاران تعریف می کند به این معنا نیست که نباید از مردم و نقش و توانمندی آن ها استفاده کرد. این کارویژه ها بین مردم و مسئولین مشترک است و مردم و دولتمردان مشترکاً باید وظایف را انجام دهند.

وی ادامه داد: در دفاع مقدس اگر آن پیروزی ها را به دست آوردیم، به خاطر این بود که آحاد مردم در این موضوع با مسئولان همراه بودند و آن حماسه ها را آفریدند. البته هر کس بر مبنای وسع خود و توانایی های متفاوت خود. کار جبهه ای یعنی همین.

جلیلی با بیان اینکه هر کسی که دغدغه انقلاب را دارد در این گام دوم باید متناسب با وسع خودش مسائل انقلاب را دنبال کند و قدم به قدم بداند امروز در این مسیر چه می گذرد و در حد وسعش چه کاری می تواند انجام دهد، گفت: این فرصت را باید دولتمردان ما برای نقش آفرینی مردم فراهم کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام لزوم نقد و نصیحت مسئولین توسط مردم در چارچوب قانون، اخلاق و تقوا را مورد تأکید قرار داد و گفت: این همان چیزی که است که حضرت فاطمه زهرا(س) بر آن تأکید می فرمایند و در اصل هشت قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه همگانی دانسته است. این باید فراگیر و دنبال شود و در هر بخشی؛ چه در ارتباط با دستگاه قضا، چه مجلس چه در دولت و سیار بخش ها باید مردم احساس مسئولیت کنند؛ تیزبینی و هوشیاری لازم را به خرج بدهند تا به پیشبرد امور کمک کنند.

جلیلی با طرح این سؤال که دستگاه قضا چه وقت اصلاح می شود، گفت: قیام به قسط، وظیفه مسئولین است اما این به تنهایی صورت نمی گیرد؛ این فرمایش قرآن است که اگر به دنبال قسط هستید، یک بخش آن با مسئولین است، اما مردم هم باید اقدام کنند. مردم هم باید تمام تلاش را به کار بگیرند تا در جهت اقامه عدالت و مبارزه با مفاسد کمک کنند.

وی تأکید کرد: دولتمردان چه در بخش قضا، چه در بخش تقنین و اجرا و سایر بخش ها باید استقبال کنند از این اینکه توده ها آماده همکاری هستند. باید بستر مشارکت مردم در اصلاح امور را فراهم کنند.

جلیلی با بیان اینکه برای طی مسیر پرشتاب انقلاب در گام دوم، نهادهای عمومی اهمیت ویژه ای دارند که یکی از آن ها نمازجمعه است، تصریح کرد: نمازجمعه باید قرارگاه انقلاب باشد. باید میعادی باشد برای نیروهایی که دغدغه انقلاب را دارند تا اگر در صحنه کشور نیروهای ارزشمندی وجود دارند، هر هفته شناسایی و از آن ها تقدیر شود. همچنانی که اگر مشکلاتی در کشور وجود دارد در نمازجمعه باید سوال شود و توضیح خواسته شود تا نمازجمعه کانونی بشود برای نشاط اجتماعی یک منطقه و آنچه در یک هفته باید شکل بگیرد.

وی ادامه داد: مردم باید حرف های صادق انقلاب و تحلیل های درست را در نمازجمعه به عنوان قرارگاه فرهنگی بشنوند. اینکه نمازجمعه مورد حمله بدخواهان قرار می گیرد برای همین است. آن ها می ترسند چون این نمازجمعه است که به مردم نشاط و امید می دهد و مبنای محاسباتی صحیح را نشان می دهد. اینکه شما می بینید در چنین روزی در ۲۴ اسفند در سال ۶۳، نمازجمعه مورد آماج سخت ترین و بدترین حمله قرا می گیرد و عزیزانی به شهادت می رسند به خاطر ترس دشمن از این جایگاه است. چیزی که آنها در اقصی نقاط دنیا دنبال می کنند این است که نمی توانند نهاد نمازجمعه را تحمل کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نمازجمعه، نقشه راه صحیح را می تواند برای ملت روشن کند، ادامه داد: تلاش دشمنان این است که محاسبات غلط را به یک ملت تحمیل کنند. اینکه آنها بیش از ۲۵۰ شبکه ماهواره ای را فقط برای ملت ایران راه اندازی کرده اند برای این است که این مبناها و محاسبات را عوض کنند. اهمیت نمازجمعه در این است که با این خطر را دفع می کند و تحلیل صحیح به مردم ارائه می دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.