اجلاس ورشکسته ها در ورشو

0 ۴۳۲

زمانی که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا چند هفته پیش در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» از توافق واشنگتن و ورشو برای برگزاری نشستی برای ایجاد ائتلافی علیه ایران صحبت کرد، جنجال زیادی به راه افتاد و تحلیلگران نزدیک به رژیم صهیونیستی آن را نقطه عطفی در جهت مقابله با ایران توصیف کردند.

محلی برای همراه کردن اروپا و آسیا با تلاش برای اعمال فشار به ایران، مقدمه تشکیل ناتوی عربی و محفلی برای پیشبرد طرح معامله قرن، همگی توصیفاتی بود که از زبان مقام های آمریکایی در مورد این نشست شنیده می شد.

اما نشانه های شکست ورشو حتی پیش از آغاز آن هم قابل مشاهده بود؛ زمانی که مقام های آمریکایی و لهستانی از بیم انصراف گسترده کشورها از شرکت در نشست مجبور شدند در ظاهر دستور کار نشست را گسترده تر کرده و ادعا کنند که قرار نیست ورشو «محلی برای بدنام کردن ایران و تاختن به یک کشور» باشد و آنها مجبور شدند این سیرک مضحک را با حضور ورشکستگان سیاسی مانند رژیم صهیونیستی، عربستان، امارات، بحرین و… برگزار کنند. حالا با اتمام این نشست، دیگر به قطعیت می توان گفت که نه تنها هیچ یک از این اهداف محقق نشده، بلکه در مواردی این کنفرانس یک گام به عقب نیز برای آمریکا بوده و موجب تحقیر آمریکا شده است.

سخنرانی «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا نشان داد نه تنها این نشست اروپایی ها را با واشنگتن همراه نکرده، بلکه ممکن است به تشدید تنش میان طرفین هم منجر شود.

پنس در سخنرانی اش با لحنی بی سابقه متحدان آمریکا در اروپا را خطاب قرار داد، آنها را به تلاش برای تضعیف تحریم های آمریکا متهم کرد و با عباراتی آمرانه گفت که اروپایی ها باید از برجام خارج شده و به کارزار فشار به ایران بپیوندند. اظهارات پنس واکنش اروپایی هایی از جمله دستیار وزیر خارجه آلمان را هم به همراه داشت.

به گزارش فارس نشست ورشو در حرکت به سمت یک ائتلاف منطقه ای علیه ایران هم موفق نبود. شایعه شده بود که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ممکن است در جریان این نشست در برابر دوربین ها با وزرای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دست دهد و حتی روند عادی سازی روابط با این کشورها را اعلام کند.اما اوج دستاورد نتانیاهو از این نشست، شام خوردن زیر یک سقف کنار وزرای عرب و حضور در عکس دسته جمعی شرکت کنندگان در این نشست بود.

موضوع طرح سازش تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی هم پیشرفتی نداشت، بیش از همه به این دلیل که یک طرف این «معامله قرن»، یعنی تشکیلات خودگردان، در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، اساسا ماه هاست که ایالت متحده را «فاقد صلاحیت میانجیگری» خوانده و در نشست هایی که واشنگتن برگزار می کند، شرکت نمی کند.

اندیشکده مطرح آمریکایی: نشست ورشو شکست خورد

به دنبال پایان نشست ضدایرانی لهستان، اندیشکده آمریکایی «استراتفور» درباره این نشست به شکست آمریکا در رسیدن به اهداف ضدایرانی خودش اذعان کرد و در گزارشی با این عنوان تصریح کرد: «در نشست ورشو هیچ پیشرفتی برای آمریکا درباره ایران صورت نگرفت».

طبق گزارش این اندیشکده آمریکایی، «نشست (ورشو) به جای برجسته کردن همگرایی و اتفاق نظر در مسائل مربوط به امنیت خاورمیانه، تاکیدی بر واگرایی و اختلاف نظر بود. از همه قابل ملاحظه تر اینکه، استدلال های آمریکا درباره لزوم اتخاذ مواضع سرسختانه علیه ایران در همراه کردن بسیاری از مقام های اروپایی با این مواضع بار دیگر شکست خورده است».

عطوان: ورشو ایران را به نماد مقاومت و دفاع از ملت های اسلامی مبدل کرد

«عبدالباری عطوان»، نویسنده سرشناس جهان عرب در بخش سخن سردبیر روزنامه فرامنطقه ای «رای الیوم» کنفرانس ورشو را رخدادی فاجعه بار و شرم آور در تاریخ جهان عرب توصیف کرد و نوشت : عرب ها با گذاشتن تاج رهبری جهان عرب بر سر نتانیاهو و به ذلت کشاندن خود درکنفرانس ضدایرانی ورشو، ایران را به «نماد» مقاومت و دفاع از ملت های عربی و اسلامی و مقدسات آنها و مسائل برحق و عادلانه تبدیل کردند.

وی تصریح کرد: ما آرزو داشتیم که یکی از وزیران عرب حاضر در این نشست شجاعت داشت تا میکروفون را بگیرد و در مورد تهدید اسرائیل برای منطقه صحبت کند و یا هزینه۷ تریلیون دلاری آمریکا برای جنگ در عراق، افغانستان، سوریه، لیبی و یمن و کشتار میلیون ها نفر با بمب های هوشمند مرگبار و اورانیوم غنی شده صحبت کنند اما زمان وزیران شجاع در این دوره حاکم بر جهان عرب که غرق در نادانی است، به پایان رسیده است.

عطوان همچنین نوشت: این یک لحظه تاریخی است و ما اطمینان می دهیم که کسانی که آمریکا را در افغانستان، عراق، سوریه و اسرائیل در جنوب لبنان (دو بار) و در نوار غزه (چهار بار) شکست دادند، در هر جنگ آتی علیه محور مقاومت برنده خواهند شد.

تحلیلگر آمریکائی: نشست ورشو یک سیرک فاجعه بار بود

«فرد کاپلان» تحلیلگر آمریکایی نیز معتقد است که در نشست اخیر ورشو، آمریکا منزوی شد نه ایران. وی در گزارشی که پایگاه «اسلیت» منتشر کرده، نوشته است که بین وکلا اصطلاحی متداول است به این مظمون: «پرونده ای را به دادگاه نبر مگر اینکه مطمئن باشی که برنده می شوی» دیپلمات ها هم همین رویکرد را دارند و این یعنی: «هرگز فراخوان برگزاری یک نشست بزرگ جهانی را تا زمانی که در راستای تحقق اهداف تو نباشد، صادر نکن.»

وی همچنین تاکید کرده است: در مجموع نشست ۶۰ کشور در ورشو یک فاجعه بود و نمونه دیگری از تفکر سطحی و بی کفایتی است که از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بر کاخ سفید حاکم شده است. در ادامه این گزارش آمده است که لهستان قبول کرد که برای این سیرک (نشست ورشو) چادر تهیه کند. آنها این کار را کردند چون می خواهند که آمریکا در کشورشان یک پایگاه نظامی دائمی داشته باشد و تمامی تلاش خود را به کار گرفته اند تا رئیس جمهور آمریکا را راضی کنند.

«ان بی سی»: دولت ترامپ در کنفرانس ورشو تنها ماند

شبکه خبری «ان بی سی» آمریکا هم عدم استقبال بسیاری از متحدان اروپایی ایالات متحده آمریکا از «کنفرانس ورشو» را شکستی برای دیپلماسی دولت ترامپ توصیف کرده است.

این رسانه آمریکایی در گزارشی چنین نتیجه گرفته که دولت ترامپ همچنان در تشکیل یک ائتلاف وسیع جهانی برای تشدید فشار علیه ایران ناکام مانده است و تا اطلاع ثانوی تنها باید به فشارهای اقتصادی و تحریم های یکجانبه خود اکتفا کند.

همچنین ۳ دیپلمات ارشد عضو ناتو به شرط افشا نشدن نامشان به این رسانه آمریکایی گفته اند: «بسیاری از متحدان ایالات متحده آمریکا از حضور در نشست ورشو خودداری کردند و این پیام را به دولت ترامپ رساندند که حاضر نیستند در نشستی حضور یابند که هدف آن به طور مشخص علیه یک کشور خاص (ایران) برنامه ریزی شده باشد.»

به نوشته ان بی سی: عدم حضور بسیاری از بزرگان اروپایی از جمله آلمان و فرانسه و نیز عدم حضور کشورهایی چون روسیه و چین و شرکت در سطح پایین – در سطح سفرا- برخی دیگر از متحدان اروپایی آمریکا در نشست ورشو، نشان می دهد دولت ترامپ نتوانسته حمایت جهانی گسترده برای تشکیل ائتلافی بزرگ بر ضد ایران، کسب کند.

این رسانه آمریکائی تصریح کرد: دولت ترامپ امیدوار بود که کنفرانس ورشو که برگزاری آن همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب ایران برنامه ریزی شده بود، نشانگر وحدت جهانی در برابر تهران باشد اما بسیاری از کشورهایی که از سیاست ترامپ در قبال ونزوئلا پشتیبانی کردند، در موضوع کنفرانس ورشو، به او نپیوستند.

سرشکستگی حامیان تروریسم در لهستان

آمریکایی ها به عنوان دشمنان اصلی ملت ایران در ۴۰ سال گذشته، به رغم سرمایه گذاری های کلان برای به شکست رساندن انقلاب اسلامی و متوقف کردن حرکت رو به جلوی ملت ایران، در همه برنامه های شان با شکست و ناکامی مواجه شدند و دلیل اصلی این شکست ها و ناکامی ها، محاسبات غلط و نشناختن مردم و جامعه ایران است. آنها طی این سال ها از هیچ خباثتی برای به زانو درآوردن ملت ایران فروگذار نکردند اما در مقابل هر بار با تو دهنی محکم تر ملت مواجه شده اند و برایشان نتیجه ای جز سرشکستگی نداشته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.