حجت الاسلام دکتر مجتبی مصباح یزدی، فرزند علامه مصباح یزدی(ره) صبح امروز در مجمع عمومی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با آرزوی پیروزی مردم مظلوم غزه گفت: در این جلسه، جای بزرگانی خالی است و شاید کاری که را این بزرگان میتوانستند انجام دهند، باید دهها نفر دست به دست هم دهند تا گوشهای از خلاء فقدانشان پر شود.
حجت الاسلام مصباح یزدی ادامه داد: هر حرکت آگاهانهای برای رسیدن به مقصود، چند ملزوم دارد، نخست، نقشه راه؛ دوم، امکانات؛ سوم، راهبر و راهنمای بلد راه. حرکت انقلاب اسلامی به عنوان یک حرکت آگاهانه، واجد این ویژگیها بود. حرکتی برای تحقق هدفی مشخص که نقشه راه آن را امام راحل عظیمالشان(ره) به خوبی ترسیم کردند و سپس، مقام معظم رهبری (مدظله العالی) همان مسیر را ادامه دادند. امکانات لازم برای طی مسیر با همت و وفاداری مردم انقلابی ما فراهم شد و بحمدالله این نهضت به بار نشست. از بزرگترین نعمات خداوند به این ملت وجود رهبران عظیمالشانی چون امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.
وی افزود: طی مسیر برای رسیدن به مقصود، نیازمند این است که عوامل مذکور، باقی باشد و موانع موجود، مرتفع شود. از مهمترین موانع راه برای رسیدن به مقصود، غفلت است. اینکه انسان فراموش کند قرار است کجا برود و مقصود چه بوده. مشغول شدن به اهداف متوسط بین راه و فراموش کردن هدف اصلی، ازجمله موانع و عوامل بازدارنده است. گاهی انسان دچار روزمرگیهایی میشود که یادش میرود هدف اصلی چه بوده است.
حجتالاسلام مصباح یزدی عنوان کرد: دومین عامل بازدارنده که نمیگذارد به هدف برسیم، این است که از رهبر و راهبلد، عقب یا جلو بیفتیم و او را گم کنیم. در این صورت، مسیر را اشتباه خواهیم رفت.
وی ادامه داد: سومین عامل و مانعی که میتواند در مسیر ما قرار بگیرد، خستگی است. گاهی ارزش کار اصلی به خاطر خستگی فراموش میشود. اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) فرمودند ما الان نزدیک قله هستیم و نباید خسته شویم، از همین روست. خستگی برای کسی که میداند دارد چه کار ارزشمندی را انجام میدهد، معنایی ندارد.
فرزند حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره) ادامه داد: عامل یا مانع چهارم، اشتباه در تشخیص اولویتها و اقتضائات کنونی است. هر بخشی از راه، اقتضائات خاص خود را دارد؛ از اینرو باید موقعیت امروز را به طور دقیق بشناسیم. اگر بخواهیم به درستی در مسیر انقلاب اسلامی حرکت کنیم، از مسیر اصلی منحرف نشویم و دیگران را هم با خودمان همراه سازیم، باید مراقب این عوامل بازدارنده باشیم.
حجتالاسلام مصباح یزدی بیان کرد: باید هدف اصلی را به درستی شناخت و آن را با اهداف فرعی اشتباه نگرفت. لازم است توقعمان را متناسب با هدف اصلی تنظیم کنیم. در اوایل نهضت، کسانی بودند که با انقلاب اسلامی همراهی داشتند اما به تدریج، هرکدام در مرحلهای از قطار انقلاب پیاده شدند؛ چون اهداف نامعقولی را نسبت به انقلاب اسلامی در ذهنشان ترسیم کرده بودند و انتظار داشتند که یک شبه معجزه شود و انقلاب، به سرعت همه چیز را متحول کند. در کدام یک از مراحل تاریخ تکامل بشر، هدف به این زودی محقق شده است؟ بعثت پیامبر(ص) و حکومت امام علی (ع) و قیام حضرت سیدالشهدا (ع) بخشی از این مسیر است. وقتی هدف اصلی را با اهداف متوسط اشتباه میگیریم، آن وقت وسایل را توجیه میکنیم.
وی در ادامه افزود: نباید رای خود را به رهبری تحمیل کنیم. برخی در برابر قرآن کریم هم به همین شیوه عمل میکنند و رای خود را به قرآن کریم تحمیل میکنند. باید زانوی ادب را روی زمین بگذاریم و در مقابل قرآن بنشینیم. در برابر رهبر معظم انقلاب هم همینطور است. گاهی برخی نسبتهای اشتباهی را به مواضع رهبری میدهند، درحالی که مواضع ایشان محکماتی دارد و باید به عمق آنها پی برد.
حجت الاسلام دکتر مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: مسئله بعدی که بسیار مهم است، تشخیص اولویت است. ابوی مرحوم ما میفرمودند که روز قیامت یقه ما را میگیرند که چرا فلان کار را کردی؟ پاسخ میدهیم واجب بود! در جواب، میگویند در آن شرایط، کار واجبتری وجود داشت که باید آن را انجام میدادی و ترک اوجب کردهای. ما باید برایند کارها را ببینیم. شرایط امروز ما عادی نیست. در شرایط جنگ ترکیبی هستیم و با دشمنیهای مختلف مواجهیم. باید بیشتر متحد و منسجم باشیم. هدف بسیار والایی داریم و در آستانه تحول در نظم جهانی هستیم. لازم است افقهای آینده را ببینیم. ملتها در اقصی نقاط جهان در حال بیدار شدن هستند. باید وسیعتر نگاه کنیم، چراکه کارهای بسیار عظیمی در پیش داریم.
فرزند حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره) یادآور شد: ابوی مرحوم ما میفرمودند مهمترین کاری که میتوانیم در جبههای متحد انجام دهیم، گفتمانسازی است. باید سطح فکر، آگاهی و بصیرت مردم افزایش یابد. خود ما هم به ارتقای سطح بینش و بصیرت نیاز داریم. اکنون میتوان سوال کرد که در این چند سال، جبهه پایداری و دیگر احزاب ما چقدر به این امر مهم اهتمام داشتهاند؟ انتخابات یک موضوع فرعی است. باید سطح آگاهی مردم را بالا ببریم تا خودشان تشخیص دهند که چرا فردی بهتر و گزینه اصلح است. ما در این زمینه کم کار کردهایم. هم جامعه ما و هم جامعه جهانی، احتیاج به روشنگریهایی از این دست دارد.