عضو شورای عالی امنیت ملی در نشست با جمعی از فعالان سیاسی و فرهنگی گفت: در انتخابات باید ببینیم چه کنیم که آنچه پیش می آید در شأن انقلاب و مردم باشد و پیشامدهای مثبتی داشته باشد و کشور روزبه روز شاهد تحولات مثبت باشد.
وی ادامه داد: این کار در خلأ صورت نمی گیرد. ما در فضای سیاسی- اجتماعی هستیم و مخاطب هم توده های مردم هستند. در اینجا مهم است که اذهان مردم معطوف به چه موضوعاتی شود. برآیند همه این ها نیز نتیجه انتخابات را تشکیل می دهد.
جلیلی با بیان اینکه نخستین موضوع مهم درباب انتخابات این است که مسئله مردم چیست و آن ها چه چیزی را پاسخ معتبر برای حل مسئله خود می دانند، اظهار داشت: گاهی پاسخ نامعتبر به مسائل می تواند مسیر کشور را منحرف کند. در تاریخ هم داشته ایم که پاسخ غلط به یک موضوع سال ها و قرن ها ملتی را دچار آسیب کرده است؛ اینجاست که انتخابات اهمیت خود را نشان می دهد.
وی ادامه داد: اگر کسانی آمدند که برای مسائل مردم، پاسخ غلط ارائه دادند، این می تواند کشور را در مسیر غیرصحیحی قرار دهد و لطمات سختی را متوجه کشور کند. نباید موضوعات اصلی در کوران انتخابات گم شود و موضوعات فرعی جای آن را بگیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارائه پاسخ معتبر به مسائل مردم را کاری غیرمقطعی دانست و با بیان اینکه این موضوع کار جدی و طولانی می طلبد، تصریح کرد: البته این حرکت باید در ایام انتخابات شدت بیشتری بگیرد.
جلیلی با اشاره به فاصله دوماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در این انتخابات چند موضوع بسیار مهم داریم که موضوع نخست، مشارکت گسترده و حداکثری است. خود مشارکت و اینکه مردم بیایند نقش آفرینی کنند، موضوعیت دارد. کسی هم که انتخاب می شود اگر با پشتوانه رأی بالاتری انتخاب شود، مسیر مورد انتخاب مردم را بهتر پیش می برد.
وی، سردی فضای انتخابات را موضوعی نامطلوب توصیف کرد و گفت: اینکه هنوز فضای انتخابات گرم نشده باشد و مباحث به عرصه اجتماعات نیامده باشد، موضوع خوشایندی نیست. اگرچه در این زمینه مسئله کرونا قابل انکار نیست، اما برخی کم کاری ها نیز در سردی این فضا موثر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در عرصه انتخابات موضوعات جدی مطرح است و پاسخ هایی که گاهی ارائه می شود، درست نیست، اظهار داشت: کافی نیست که بگوییم این پاسخ ها درست نیست. این عرصه، عرصه انتخاب مردم است. پاسخی می تواند منتخب مردم قرار گیرد که تبدیل به باور مردم شود و مردم آن را به عنوان پاسخ مشکلات شان باور کنند، و این موضوع نیاز به کار جدی دارد.
جلیلی در جمع بندی این بخش از اظهارات خود گفت: بنابراین اینکه مسائل مردم چیست، چه پاسخ های معتبری برای حل آن ها وجود دارد و اینکه چگونه مردم را نسبت به این پاسخ ها اقناع کنیم، مأموریت های بسیار مهم ما در عرصه انتخابات هستند که از کنار این ها به راحتی نمی توان عبور کرد.
وی در ادامه گفت: در اینجا وقتی از مردم سخن می گوییم باید بدانیم که به هر حال هر جامعه ای لایه های مختلفی دارد و هر لایه ای از جامعه، ادبیات خود را دارد و همچنین شبهات خاص خود را دارد. شما اگر نتوانید متناسب با ادبیات آن لایه، پاسخ مسائل آن ها را بدهید، حرکت شما بدون نتیجه خواهد ماند.
جلیلی با بیان اینکه امروز نیاز به افرادی داریم که توانایی اقناع جامعه را داشته باشند، تصریح کرد: این کار، یک کار جبهه ای است و هرکس باید بخشی از آن را به عهده بگیرد، بخشی در کار محتوایی و بخشی دیگر در کار رسانه ای.
عضو شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به نتایج یک نظرسنجی گفت: نتایج این نظرسنجی نشان می داد که برخی حرکاتی که از سوی جمع های اینچنینی صورت می گیرد، در لایه هایی از جامعه انعکاس لازم را ندارد و این یک ضعف و خلأ است.
وی با بیان اینکه امروز نادرستی نگاه های غیرانقلابی و کارنامه نامقبول آن بیشتر روشن شده است، افزود: گاهی مطلب مهم و درستی تولید می شود اما به گوش مخاطب نمی رسد. امروز جبهه انقلاب نیاز به حضور موثر در عرصه انتخابات دارد.
جلیلی افزود: اگر مدعی هستیم حرف های صحیحی در موضوعات مختلف داریم، باید تصویر جامع و منسجمی از آن را ارائه کنیم. اگر این حرف ها به مثابه دانه های پراکنده یک تسبیح باشد، فایده ای ندارد. همچنانکه در یک اثر هنری اگر اجزا و داده های مختلف نتواند در قالب یک تصویر زیبا، انسجام خود را نشان دهد، مورد توجه مخاطب واقع نمی شود.
وی تشریح کرد: در ارائه موضوعات و برنامه نیز پیوستگی بسیار مهم است؛ علاوه بر پیوستگی موضوعی، پیوستگی زمانی یک موضوع هم اهمیت دارد. یعنی اگر درباره یکی از مسائل مورد نیاز جامعه سخن می گوییم، باید بگوییم که گذشته این موضوع چه بوده، اکنون چه وضعیتی دارد و سوم اینکه ما در آینده آن را به چه نقطه ای می رسانیم. اینجاست که می توان مخاطب را اقناع کرد. باید تصویر و مسیری را به مخاطب ارائه داد تا به درستی و صحت آن اقناع شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: اگر تمام وقت مان را هم بگذاریم تا موضوعات اصلی و مهم را برای مردم بازگو کنیم، وقت کم می آوریم، چه برسد به اینکه درگیر مسائل فرعی و کاذب بشویم که حاصل آن هیچ فایده ای برای کشور و مردم ندارد.
جلیلی با تاکید بر جبهه ای بودن این فعالیتها، گفت: نباید حضور فعال در انتخابات منحصر در فعالیت چند نامزد باشد. هرکسی در حد توان خودش باید در این عرصه ورود کند، چرا که نتیجه انتخابات مربوط به سرنوشت همه مردم در سال های آینده است.
وی، لزوم تقسیم کار برای ایجاد حرکتی با نشاط را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید بحث های دقیق و منطقی شکل بگیرد و جریان انقلابی با منطق و اخلاق از آنچه حق می داند، دفاع کند و همچنین جریان انقلابی با اقناع مردم و پرهیز از اغوا نیز بحث های خود را تبدیل به گفتمان غالب و مطالبه عمومی تبدیل کند تا هرکس که منتخب مردم شد این مطالبه عمومی را دنبال کند.
جلیلی درباره پاسخ معتبر به نیازهای مردم گفت: دولتی که روی کار می آید، باید تا حد امکان مسائل را بررسی کرده باشد تا از روز اول شروع کار، اقدام های خود را بر اساس مطالباتی که فعلا به نتیجه رسیده است، شروع نماید.
جلیلی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بعضا خیلی سخاوتمندانه با آن برخورد می شود، مسئله زمان است؛ برخی کارها بسیار با کندی پیش می رود و این به ضرر کشور است. دولت منتخب باید از روز شروع مسئولیت، بسیاری از اقدامات اصلاحی خود را شروع نماید.
وی افزود: مثلاً اگر بحث پشتیبانی و مانع زدایی از تولید مطرح است، باید از قبل مشخص شده باشد که در قوانین چه موانعی وجود دارد و خود دولت چه اقداماتی را باید شروع کند؟ همچنانکه وظایف تولیدکننده ها و نحوه مشارکت و همکاری آنها باید از قبل تعریف شده باشد.
عضو شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود، لزوم پرهیز از سطحی نگری و وارد شدن در مباحث زرد و حاشیه ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: جریان انقلابی باید سطح مباحث را باید به گونه ای ارتقاء دهد که دیگران نیز سعی کنند مباحث خود را در آن سطح طرح کنند و به شدت از ارائه حرف های ضعیف و غیردقیق باید اجتناب شود.
جلیلی با بیان اینکه ساحت سیاست محل رویاپردازی نیست و با دیدن واقعیت ها باید به دنبال تحقق آرمان ها بود، اظهار داشت: صداقت جریان انقلابی اول باید در شعارهای آن ظهور داشته باشد. شعار نباید یک مسئله موهوم باشد، بلکه باید دارای حقیقتی باشد که بتوان آن را محقق نمود و شاخصه های تحقق آن هم مشخص باشد.
وی دراین باره افزود: اگر جریان انقلابی صحبت از حیات طیبه می کند، حیات طیبه که به معنای زندگی گوارا و دوست داشتنی است، یک حقیقت قرآنی است که با دو مولفه ایمان و عمل صالح، شاخص بندی و محقق میشود.
وی با بیان اینکه در این مرحله، فعالیتها گفتمانی است نه تبلیغ بر روی یک فرد، گفت: در این مقطع تبلیغ بر روی فرد نه جواب می دهد نه درست است. تبلیغات هم طبق قانون زمان خودش را دارد و با اقتضائات خودش باید انجام شود.
جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر دوری از تقابل های درون گفتمان انقلاب گفت: هرچه جبهه انقلاب را با توجه به ارزش ها و آرمان های آن گسترده کنید، مطلوب است. چون در یک هماوردی قرار داریم که القاء میشود فکر انقلابی جواب نمی دهد.
وی تصریح کرد: اینجا اگر دیدیم نکته و بحثی را غفلت کرده ایم و فردی دیگری به آن پرداخته است، باید از آن حمایت کنیم و هرکس مباحث خوبی را در پاسخ به مسائل کشور مطرح می کند، باید به او کمک کنید و مطالب او را بازنشر کنید؛ نه تنها با نیروهای جبهه انقلاب تقابل نکنید بلکه از اقدامات و مواضع خوب آنها استقبال و حمایت کنید.
جلیلی در بخش دیگری از بیانات خود گفت: تصمیم سازی درباره مسائل این نیست که منتظر بمانیم دولت را به دست بگیریم تا درباره مسائل تصمیم سازی کنیم؛ بلکه فرایند تصمیم سازی برای موضوعات مختلف می تواند از قبل شروع شود و به دولت مستقر و دولت آینده ارائه شود.
جلیلی تصریح کرد: بسیاری از مسائل وجود دارد که به شکل همه جانبه مورد بررسی قرار گرفته و همه ابعاد آن روشن شده است و فقط معطل یک تصمیم و اراده مدیریتی در سطح مدیریت های اجرایی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این دوماه را باید جدی بگیریم و بدانیم که بحث، بحث فرد نیست، بلکه بحث انقلاب است و همه دلسوزان انقلاب و آینده کشور باید مبتنی بر اخلاق اسلامی و پی جویی حقیقت در عرصه حضور داشته باشند.