حجّت الاسلام قاسم روانبخش، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به تحرکات سیاسی اصلاح طلبان در حدفاصل انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم، گفت: مشکل مدعیان اصلاحات که این روزها در اظهارات و مصاحبه هایشان گاهی به نقد درون و گاهی به نقد نظام می پردازند، عدم توجه به واقعیت هاست
اصلاح طلبان در نقد خود و نظام، واقع بینی ندارند
وی ادامه داد: اصلاح طلبان سعی می کنند در مباحث داخلی به بحث هایی بپردازند که اصلی نیست. همچنین در نقد نظام تقصیرات را گردن کسانی بیاندازند که عامل مشکلات نیستند و در واقع نوعی فرافکنی را در نقد خودشان و نظام به کار می برند.
روانبخش افزود: اصلاح طلبان در بحث های داخلی و جریانی خودشان مباحثی از این قبیل که «ما اشتباه کردیم از آقای روحانی حمایت کردیم» را مطرح می کنند. البته برخی هم می گویند «چاره ای نداشتیم و گزینه بهتری نبود». به اعتقاد اصلاح طلبان اینکه آن ها امروز دچار خلاء اعتبار و مشروعیت شده اند به خاطر اشتباه سیاسی در حمایت از روحانی بوده است، چرا که به زعم آن ها روحانی فرد ضعیفی بوده است. همچنین می گویند چون آقای روحانی در دولت خودش کم از نیروهای اصلاح طلب استفاده کرده و مشی اصلاح طلبی را به کار نگرفته، موفق نبوده است. مثلاً ما می خواستیم حصر شکسته شود و این اتفاق رخ نداده و اگر روحانی این کار را می کرد ما خیلی پیشرفت می کردیم!
مشکل اصلی اصلاح طلبان به مبانی برمی گردد
دبیر سیاسی هفته نامه پرتو با بیان اینکه مشکل اصلی اصلاح طلبان به مبانی آن ها برمی گردد و این جریان سیاسی باید مبانی شان را اصلاح کنند، ادامه داد: اصلاح طلبان در مبانی دینی دچار مشکل اند، چرا که غالباً حاکمیت اسلام را قبول ندارند و می گویند دوران حاکمیت دین گذشته و بیشتر به لیبرالیزم و اومانیزم میل دارند.
مشکل اصلی اصلاح طلبان تفکر دگرباوری است
روانبخش افزود: مشکل دیگر اصلاح طلبان این است که راه حل کشور را در برون از مرزها می بینند و تعریف شان را از خارج، فقط غرب می دانند، یعنی آمریکا و اروپا. در کتاب های مختلف شان این ها را می گویند. مثل کتاب سریع القلم که تقریض آقای روحانی را در دوران مسئولیتش در مجمع تشخیص مصلحت دارد. این ها تنها راه پیشرفت را از گذرگاه غرب می بینند و کشورهای شرق مثل چین و روسیه را اصلاً قبول ندارند.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه اصلاح طلبان به جای خودباوری، دگرباوری دارند، تصریح کرد: این مبنای غلط باعث شده که در هفت سال اخیر کشور را دچار بحران اقتصادی کنند. همه تخم مرغ ها را در سبد آمریکا و اروپا گذاشتند و توان داخلی را نادیده گرفتند. نتیجه اینکه ترامپ روی کار آمد و به همه تخم مرغ ها لگد زد و آن ها را شکست.
اصلاح طلبان به پیروزی «بایدن» امید بسته اند
روانبخش افزود: اصلاح طلبان و اعتدالگرایان الان هم باز امیدوارند که در آبان ماه، «جو بایدن» رئیس جمهور شود و به برجام برگردد تا شاید اتفاقی رخ دهد. در حالی که عمده ترین تحریم ها در دولت دموکرات علیه ما صورت گرفته و این باز اندیشه غلطی است.
وی با اشاره به معطل کردن چینی ها از سوی دولت از سال ۹۴ تا کنون گفت: چینی ها را معطل کردند به این امید که شاید از سوی غرب اتفاقی بیفتد. الان هم بحث قرارداد با چینی ها جدی شد آمریکایی ها و اروپایی ها پیغام می دهند که بیایید خودمان فکری بکنیم و با چین قرارداد نبندید.
در داخل هم با تبلیغات رسانه ای القا می کنند که قرارداد با چین یعنی فروش کشور و مسائلی از این قبیل. این در حالی است که نسبت به برجامی که زیرساخت های هسته ای را نابود کرد، در فضای رسانه ای چیزی گفته نمی شد، امّا نسبت به قراردادی که هنوز بسته نشده طوری القا می کنند که انگار کشور را فروخته ایم!
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: در داخل هم با تبلیغات رسانه ای القا می کنند که قرارداد با چین یعنی فروش کشور و مسائلی از این قبیل. این در حالی است که نسبت به برجامی که زیرساخت های هسته ای را نابود کرد، در فضای رسانه ای چیزی گفته نمی شد، امّا نسبت به قراردادی که هنوز بسته نشده طوری القا می کنند که انگار کشور را فروخته ایم!
روانبخش تصریح کرد: نگاه به غرب وضعیت اقتصادی را به جایی رسانده که دلار ۲۵ هزار تومانی و سکه ۱۱ میلیون تومانی را شاهد هستیم. همچنین وضعیت بدون ثبا ت و مشکلات عدیده ای که هر روز مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان باید نگاه شان را اصلاح کنند، اظهار داشت: اگر آن ها نگاهشان را اصلاح کنند، خواهند دید با نگاهِ همان سپاه و ارتشی که خودباورانه پیشرفته ترین موشک ها، ماهواره و پهپادها را ساخته اند و باعث شده اند تا در برخی زمینه ها تنه به کشورهای رده اول دنیا بزنیم، در عرصه های دیگر مثل صنعت خودرو هم توان این را داریم که مشکلات را حل کنیم.
منظورشان از کمبود اختیارات، به دست آوردن فرماندهی کل قواست
روانبخش ادامه داد: اصلاح طلبان درباره رابطه خود با نظام نیز می گویند ما قدرت نداریم. این موضوع، هم در دولت آقای خاتمی مطرح شد هم در دولت روحانی. این در حالی است که همه دولت هایی که سر کار آمده اند با همین قدرت آمده اند. کسی که رئیس جمهور می شود بر اساس همین قدرت می آید. تقریباً می شود گفت که عمده کشور دست رئیس جمهور است. البته این جریان سیاسی امید دارد فرماندهی کل قوا را هم به دست بگیرند، ولی تجربه نشان داده بنی صدر که فرماندهی کل قوا را از سوی حضرت امام گرفته بود، چیزی جز خیانت مرتکب نشد و به سمت غربی ها رفت.
وی با بیان اینکه برخی اصلاح طلبان به دنبال این هستند که ولی فقیه که در مقابل تفکرات غرب گرایانه شان می ایستد، نباشد، گفت: اگر منظور آن ها از کمبود اختیار، قدرت اجرایی است که همه قدرت اجرایی دست رئیس جمهور است. رئیس جمهور می تواند از معاون اول تا تمام اعضای کابینه را تغییر دهد و افراد جدیدی را بیاورد. مجالس هم غالباً با دولت ها هماهنگ هستند، حتی مجلس جدید هم که روحیه انقلابی دارد بنای درگیری در سال آخر را با دولت ندارد.
لاریجانی و روحانی از اختیارات گسترده شان برای مردم استفاده نکردند
فعال سیاسی با بیان اینکه ولی فقیه همواره کمک کار دولت ها و مجالس بوده و اختیاراتی که می خواسته اند به آن ها داده شده، گفت: رهبر انقلاب در سه سال اخیر و در شرایط تحریمی سنگین، بالاترین اختیار را به سران قوا داده اند و گفته اند اگر قانونی را هم می خواهید تصویب یا لغو کنید، انجام دهید. منتها متأسفانه مجلس قبل که آقای لاریجانی در رأس آن بود هماهنگ با روحانی عمل می کرد و از این فرصت برای کشور استفاده نکرد.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان اینکه اصلاح طلبان اگر برگردند و واقع بیانانه مطالعه کنند که چرا به چنین روزی افتاده اند، شاید مشکلات شان بهتر حل شود، افزود: اگر چنین رویکردی از سوی اصلاح طلبان اتخاذ شود، شاید آن ها تا حدودی بتوانند پایگاه از دست رفته شان را برگردانند، ولی اگر بخواهند پنبه را در گوش خود فرو کنند و به فرافکنی روی بیاورند، در باتلاقی که در آن قرار دارند، بیشتر فرو خواهند رفت و طولی نخواهد کشید که دیگر اثری از این جریان فکری در کشور باقی نمی ماند.