محمدجواد ابطحی با بیان اینکه جهش تولید یکی از فاکتورهای اصلی برای حل مشکلات کشور است و امنیت اقتصادی و سیاسی را به دنبال دارد، اظهار داشت: یکی از راهکارهای تحقق شعار سال این است که دیپلماسی اقتصادی از سوی سفرای ایران در خارج از کشور پیگیری شود.
وی افزود: متأسفانه شاهد هستیم که برخی از سفارتخانه های ما به جای آنکه به تسهیل دیپلماسی سیاسی و اقتصادی توجه کنند، آنجا حیات خلوتی برای آقازاده ها و نورچشمی های آنان شده است.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری متذکر شد: چندی پیش کمیسیون آموزش مجلس وضعیت مدارس ایرانی خارج از کشور را بررسی کرد که در بررسی های خود به این نتیجه رسیدیم که این مدارس صرفاً برای تحصیل فرزندان سفرا و رایزن ها ایجاد شده است و ما گفتیم درست نیست که بودجه کشور صرف این افراد شود و آموزش و پرورش در این تگناهای مالی برای آنان معلم خصوصی بفرستد.
ابطحی بیان کرد: اصولاً نظارت جدی و دقیقی روی عملکرد سفارتخانه ها به ویژه در حوزه دیپلماسی اقتصادی صورت نمی گیرد و بنده چندی پیش در طرح سوال از وزیر امور خارجه به وی گفتم که علیرغم اینکه در برنامه های خود به مجلس برای کسب رأی اعتماد وعده داده بودید که دیپلماسی اقتصادی فعال شود اما این موضوع به درستی عملیاتی نشده است.
وی گفت: همه کشورها به خوبی از ظرفیت سفرای خود در جهت تسهیل روابط اقتصادی استفاده می کنند و سفرای ایران در خارج از کشور هم باید در این زمینه فعال تر باشند.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ادامه داد: باید سفرای ما بازارهای کشوری را که در آن خدمت می کنند، مورد رصد قرار دهند و همچنین با مسئولان بخش خصوصی آنها جلسه بگذارند و امکان صادرات محصولات ایران به آن کشورها و تسهیل مبادلات اقتصادی را فراهم کنند.
ابطحی با تأکید بر اینکه سفرای ایران در خارج از کشور باید علاوه بر فعالیت در جهت تقویت دیپلماسی اقتصادی، در زمینه تقویت تعاملات سیاسی هم فعال باشند، گفت: سفرا و مسئولان ما در خارج از کشور باید در جلساتی که شرکت می کنند به خوبی از منافع جمهوری اسلامی دفاع کنند و مباحثی را در زمینه تحریم های ناجوانمردانه ای که علیه کشورمان اعمال می شود، مطرح کنند.
وی اظهار داشت: سفرا باید بتوانند ظرفیت های اقتصادی کشورهایی که در آن خدمت می کنند، به خوبی شناسایی کنند تا از این طریق دیپلماسی اقتصادی کشور در سال «جهش تولید» بیش از پیش تسهیل شود.