سعید جلیلی:
نباید سوءتدبیرها فشار دشمن را مضاعف کند

0 ۴۶۶

جمعی از نمایندگان شرکت های کشت وصنعت دشت مغان، آذرآب و هپکوی اراک با سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.

جلیلی در بخشی از سخنان خود، چرایی روند مشکل آفرین خصوصی سازی در بیش از یک دهه گذشته را علت تشکیل این نشست خواند و گفت: در نقاط مختلف کشور برخی از فرصت هایی که میتوانست به اقتصاد کشور بهبود ببخشد، در روند خصوصی سازی های اخیر دچار عوارض منفی شده و تبدیل به تهدید شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اظهارات فعالان کارگری در این نشست گفت: آنچه که از نمایندگان کارکنان حاضر در این جلسه شنیدیم، همگی از سر دلسوزی نسبت به کشور و نظام بود و دغدغه آنها حفظ و پیشرفت فرصت های صنعتی کشور است.

وی افزود: این بسیار ارزشمند است که دغدغه این عزیزان صرفا معطوف به حقوق معوقه خود نیست بلکه انتظار دارند تا این شرکت ها مجددا به وضعیت مطلوب خود بازگردند و در مسیر رشد صنعتی قرار گیرند. حضور این شرکت ها در عرصه صنعت کشور از جمله فرصت های ملی است که متعلق به افراد نبوده و باید به بهترین شکل اداره شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنانش بسیاری از این مشکلات ناشی را از ضعف در احراز اهلیت و نبود نظارت شایسته پس از واگذاری دانست و اظهار داشت: مهمترین مسئله، عدم تکرار اشتباهات است.

دبیرسابق شورایعالی امنیت ملی با اشاره به پرونده فساد مشهور به سه هزار میلیاردی افزود: کسی که این سه هزار میلیارد را تصاحب کرده بود، اعدام شد و عمده این پول هم به بیت المال بازگردانده شد اما مهم آنست که چنین فسادهایی مجال ظهور نیافته و تکرار نشوند.

جلیلی عنوان کرد: باید با اصلاح فرآیند خصوصی سازی مانع از هدررفت و تعطیلی سرمایه ها و فرصت های ملی شویم.

وی ادامه داد: در انتخابات پیش رو یکی از مباحثی که باید از کاندیداها مطالبه شود، تصحیح روند خصوصی سازی در کشور است.

جلیلی با اشاره به جنگ اقتصادی تحمیلی از سمت دشمن،گفت: در شرایطی که آمریکا شرکت های مهم صنعتی را تحت فشار قرار میدهد، نباید سوء تدبیرها این فشار را مضاعف کند.

جلیلی در انتهای سخنانش گفت: بالندگی و پیشرفت این شرکت ها موجب جبران فشارهای ناشی از تحریم میشود و نیروهای متخصص و با انگیزه آنها بیشترین اهلیت را برای کمک به اصلاح وضع موجود دارا هستند.

همچنین در این نشست محمد جانمکی رئیس شورای اسلامی کارکنان شرکت صنایع آذرآب به عنوان نماینده کارگران این شرکت، به تشریح مشکلات آذراب پس از واگذاری آن به بخش خصوصی پرداخت.

وی افزود: بخش عمده ای از مشکلات خصوصی سازی ناشی از عدم اهلیت کسانی است که شرکت های صنعتی به آن واگذار شده است.

رئیس شورای اسلامی کارکنان شرکت صنایع آذرآ: ارزیابی اطلاعات ۴۴ شرکت خصوصی سازی شده در بازه «سه سال پیش از واگذاری تا سه سال پس از واگذاری» نشان میدهد که علیرغم تسهیلاتی که به این شرکت ها داده شده، شاخص های اقتصادی آنها به طور میانگین ۱۵درصد کاهش یافته است.

نماینده کارگران آذرآب در ادامه با بیان نقش شورای اسلامی کارکنان شرکت در ایجاد پل ارتباطی میان کارگران و مسئولین تصریح کرد: علیرغم پیگیری هایی که انجام شده، مشکلات کاهش نیافته است.روند خصوصی سازی این شرکت از سال ۸۲ آغاز شده است اما متاسفانه عدم رعایت صحیح اصل چهل و چهار در نظارت پس از واگذاری، مشکل آفرین شد و وضعیت فعلی را رقم زد.

وی در ادامه اظهار داشت: تزریق وام ۲۰میلیاردی از طرف دولت به این شرکت در سال ۹۶، اگرچه معوقات آن دوره کارگران را پرداخت کرد اما این روش درمان مشکلات نبود؛ همین اقدام مجددا در سال جاری از طرف دولت پیشنهاد شد و ما اعلام کردیم که نیاز به مسکّن نداریم و نمیخواهیم که بدهی آذرآب به بانکها هر روز بیشتر شود؛ چرا که بدون وام هم پویا و فعال میشود.

جانمکی اظهار داشت: آذرآب در دوران دفاع مقدس سه بار از جانب رژیم بعث عراق مورد حمله قرار گرفت ولی پابرجا ماند اما متاسفانه مدیریت غلط این سرمایه ملی را تا مرز تعطیلی کشانده است.

وی همچنین پیرامون اعتراضات کارگری حول مشکلات آذرآب گفت: امیدواریم با کمک دستگاه قضایی، مشکلاتی که پس از اعتراضات صنفی برای برخی کارکنان این شرکت پیش آمده، برطرف گردد.

در ادامه علیرضا حمیدی، از کارکنان شرکت آذراب با قرائت ابیاتی انتقادی نسبت به عملکرد مسئولین در واگذاری این شرکت گفت: چرا استاندار و مسئولان آن پیگیر مطالبات و معوقات کارگران نبودند و دو سال آنها را سرگردان کردند تا دشمن سوء استفاده کند؟ مریم رجوی نجس که دستش به خون ۱۷هزار جوان کشور من آلوده است، بداند که ما خودمان میتوانیم حقوقمان را مطالبه کنیم و او غلط کرده است که بخواهد از ما حمایت بکند

در ادامه سید امیر میرناصری از فعالان کارگری شرکت هپکو با اشاره به سخنان جانمکی گفت: هرچه به عنوان مشکلات شرکت آذرآب گفته شد، همان درد هپکو نیز است.

وی با بیان نمونه های متعددی از خدمت رسانی شرکت هپکو به صنایع حساس کشور، خاطرنشان کرد: سابقه این شرکت نشان میدهد که در ۲۰ سال گذشته، هپکو در خدمت برخی صنایع مهم کشور بوده و قطعات مورد نیاز آنها را تامین کرده است؛ به همین خاطر این سوال پیش می آید که چرا با روند تحمیلی اشتباه، هپکو و آذرآب اراک را دچار مشکلاتی کردند که امروز به سختی بر سرپاهای خود ایستاده اند؟ آیا دست نفوذی ها در کار بوده؟

میرناصری در ادامه با بیان این نکته که اعتراضات کارگری تنها مربوط به معوقات آنها نیست، تصریح کرد: دغدغه اصلی کارکنان معترض هپکو آنست که چرا شرکت رو به پیشرفتشان امروز به مرز تعطیلی کشانده شده است؟

در ادامه مسعود حاتمی، از فعالان کارگری هپکو با ارائه آمار از روند نزولی تولید ماشین آلات راهسازی توسط این شرکت سخن گفت.

حاتمی اظهار داشت: در سال ۸۶ با ۲۵میلیارد تومان سود خالص در اوج اقتدار خود بودیم و ۲۱۴۵ دستگاه انواع ماشین آلات راهسازی تولید شد اما از بدو واگذاری این میزان به ترتیب به ۱۴۰۰ دستگاه، ۱۰۳۷، ۱۴۸ و ۱۴۰ و نهایتا به صفر رسید.

وی تشریح کرد: پس از آن با ۱۰ میلیون تومان به صورت تمام اقساط با دو سال تنفس این شرکت را با مقدار قابل توجهی تسهیلات بانکی به افراد فاقد اهلیت سپردند. باید بگویم همان زمانی که کارگران این شرکت به دنبال حقوق معوقه خود بودند، این افراد برای خود پاداش های چند ده میلیونی پرداخت می کردند.

ابوالفضل رنجبر، نائب رئیس شورای اسلامی کارکنان شرکت هپکو نیز به نمایندگی از کارگران این شرکت به ارائه نقطه نظرات خود پرداخت.

رنجبر با اشاره به حضور سه تن از وزرای دولت و همچنین برخی دیگر از مسئولان در شرکت هپکو، عنوان کرد: وزیر سابق صنعت وعده سفارش ۳۰۰۰ دستگاه ماشین آلات به کارکنان هپکو داد که محقق نشد.

ابوالفضل کریمی از دیگر فعالان کارگری هپکو با تشریح اهداف اعتراضی کارگران بازداشتی این شرکت، عنوان کرد: در میان ما فردی است که سابقه حضور در جبهه های سوریه و دفاع از حرم دارد؛ ما برای نظام جان میدهیم. فعالیت ما در برابر آن افرادی است که با سوء تدبیر خود، مردم اراک و استان مرکزی را نسبت به کارآمدی نظام اسلامی مان بدبین کردند.

کریمی گفت: ما از انقلاب اسلامی تشکر میکنیم که جسارت اعتراض به ظلمی که در حق صنعت کشور شده است را به ما داد؛ ما از رهبری آموختیم که مقابل روند اشتباهی که در حق هپکو و سایر شرکت های ملی اعمال شد، بایستیم.

وی با انتقاد از رسانه ملی، خاطرنشان کرد: صداوسیما به جای دعوت نمایندگان کارگری، از مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت دعوت میکند تا به دفاع از کارنامه ی بد خود بپردازند اما خبری از انعکاس دقیق مشکلات هپکو و آذرآب نیست.

در ادامه فیروز احمدی، عضو تیم پیگیری واگذاری شرکت کشت وصنعت دشت مغان از اقدامات پیرامون این مسئله سخن گفت.

نماینده اسبق دشت مغان، با بیان این نکته که انتظارات از دستگاه نظارتی و قضایی برای درمان مشکلات بیشتر از سایر دستگاه هاست، گفت: رئیس سازمان بازرسی کشور رسما اعلام کرد که این مجموعه حیاتی، بی نظیر و استراتژیک با قیمتی بسیار نازل به یک بدهکار بانکی واگذار شده است.

وی افزود: همچنین رئیس دیوان محاسبات اعلام کرد که بزرگترین تخلف مالی ۴۰ سال گذشته در واگذاری کشت و صنعت بوده است؛ بنابراین اظهارات مقامات رسمی کشور باید گفت که دستگاه قضایی باید وضعیت را به زمان سابق برگرداند.

احمدی ادامه داد: در شرایط جنگ اقتصادی، دام های مولد و بذرهای مورد نیاز کشور از تولیدات این شرکت بود که اکنون این فرصت از دست رفته است؛ این مسئله جدای از تفاوت نجومی ارزش اصلی شرکت با قیمتی واگذاری است.

در ادامه عادل عبدایمانی، مشاور قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی خاطرنشان کرد: مشکلات واگذاری های یک دهه اخیر بر همگان روشن شده است؛ آسیب شناسی چرایی این اتفاقات باید در دستورکار قرار بگیرد.

وی ضمن اشاره به ظرفیت تولیدی کشت وصنعت مغان گفت: یک دوازدهم غلات کشور معادل ۱میلیون ۴۰۰هزار تن، در این شرکت تولید میشد که نباید متوقف شود.

محمد امین عبدایمانی، فعال دانشجویی اردبیلی و عضو تیم پیگیری مشکلات کشت وصنعت در ادامه توضیحاتی راجع به دشت مغان ارائه داد.

عبدایمانی در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به مشکلات متعدد حقوقی در قراردادهای واگذاری، عنوان کرد: این شرکت با وسعت ۶۳هزار هکتار به علاوه سه کارخانه بزرگ تولیدی و یک دامداری با ظرفیت ۱۳هزار راس و شهرکهای مسکونی که چند صد تولیدی را شامل میشود، ۱۸۵۰هزار میلیارد تومان فروخته شده است که در واقع متری ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰تومان قیمت گذاری شده و در مقایسه با قیمت روز زمین در آن منطقه، بسیار ارزان بوده است. جالب است بدانید که این واگذاری بدون احتساب تعیین قیمت کارخانجات، ماشین آلات و سایر تجهیزات صورت گرفته است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.