سخنگوی جبهه پایداری استان خراسان رضوی:
جبهه پایداری به دنبال تبیین قرائت های ناصحیح است
مصطفی باقرزاده در خصوص فعالیت های جبهه پایداری در خراسان رضوی برای انتخابات مجلس، اظهار کرد: جبهه پایداری در این دوره فرایندی را در عرصه انتخابات تعیین کرده که این فرایند یا رویکرد، رویکرد ملی جبهه بوده و آن حضور حداکثری و کمک کامل در راستای ایجاد یک وحدت استراتژیک و تاکتیکی در اردوگاه گروه های انقلابی کشور است.
وی افزود: جبهه پایداری این رویکرد را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند فرایندی شامل ایجاد گفتمان، طراحی مدل وحدت، ایجاد بستر یا سازمان رای و در نهایت جذب یا هدایت افکار عمومی به سمت انتخاب یک مجلس در تراز گام دوم انقلاب اسلامی را داشته باشد و رویکرد جبهه پایداری شامل این رویکردها یا اهداف است که بتواند یک گفتمان مبتنی بر موقعیت فعلی انقلاب در عرصه بین الملل و داخل ایجاد کند و در بردارنده نیاز و مشکلات جامعه و بر اساس ذائقه و سلیقه عمومی جامعه به خصوص نسل ها یا رویش های دهه های هشتاد و نود باشد که در حال حاضر در مسیر انتخاب و ایجاد یک فرایند زیبا برای آینده هستند.
باقرزاده بیان کرد: دومین مساله تعیین یک فرایند برای رسیدن به وحدت بوده که اولویت اول این فرایند شاخص های انقلابی برای انتخاب اصلح و تحقق یک مجلس تراز برای گام دوم انقلاب اسلامی است. سومین مساله نیز سازمان رای بوده که میدان آوردن انگیزه هایی است که گفتمان و این فرایند را نسبت به ایجاد یک مجلس تراز قبول دارند، بنابراین این سازمان رای گیری می تواند پای کار بیاید و برای ترویج گفتمان و اهداف ما برای عموم جامعه کمک کننده باشد.
این فعال سیاسی، ادامه داد: نهایتا کمک به انتخاب مردم در راستای ایجاد مجلسی است که بیان کردم، البته همه این موارد با هم یک هدف بسیار بزرگتری را در دستور کار دارد و آن مشارکت حداکثری مردم برای امر انتخابات است، فارغ از اینکه نتیجه ای که می خواهد در نهایت اتفاق بیفتد و بخواهد خود را در چه قرائتی نشان دهد، این امر اساسی در وهله اول مشارکت در انتخابات است.
جبهه پایداری به دنبال تبیین قرائت های ناصحیح است
سخنگوی جبهه پایداری استان خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: نکته دوم که جبهه پایداری در عرصه انتخابات در دستور کار قرار داده، تبیین برخی قرائت های ناصحیحی بوده که این روزها مجددا در حال مطرح شدن است. جبهه پایداری در راستای دفاع و تبیین فرایندهای انقلابی در هر دوره ای دفاع از نهادهای بسیار مهم و اساسی انقلاب را در دستور کار خود داشته که یکی از این نهادهای بسیار مهم، نهاد بسیار مقدس شورای نگهبان است.
وی اضافه کرد: در این فرایند تبیین جایگاه های مختلف انتخابات مانند وزارت کشور، شورای نگهبان و بدنه جریان مردمی که اجرای انتخابات را در دستور کار خود قرار می دهند، از ماموریت های جبهه پایداری است که همواره رویکرد خود را در این مساله دنبال کرده و نشان داده است.
باقرزاده گفت: مساله دیگر نیز این است که در عرصه انتخابات با درک صحیح از اتفاقات موجود و فرایندهای کشور در عرصه های مختلف بتوانیم به رویکردی برسیم که ضمن اینکه بتواند به وحدت جامع کشور کمک کند، مجلسی ایجاد نماید که در مقابل فرایندها و طراحی های جدید استکبار موفق باشد.
این فعال سیاسی، افزود: این باید بتواند ضمن ارتباط همه جانبه و گسترده با دنیا، به ارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی که امروز جایگاه خوبی دارد، کمک کند، احقاق تمام حقوق جمهوری اسلامی را در عرصه های مختلف مدنظر داشته باشد، اقتصاد شکوفایی را در عرصه بین الملل رقم بزند و در برابر طراحی ها و دشمنی هایی که در حال رخ دادن است، یک مجلس تراز را شاهد باشیم نه یک مجلس منفعل یا تصویب کننده قراردادهای بین المللی، بنابراین این رویکردها در فرایند جبهه پایداری در دستور کار قرار دارد.
جبهه پایداری همواره از وحدت استقبال می کند
باقرزاده، با بیان اینکه جبهه پایداری تاکنون در عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی به خصوص در خراسان رضوی، رویکرد خود را حضور در جمع سایر گروه های انقلابی تعریف کرده است، عنوان کرد: در مجمع مشورتی استانی تعریف شده که دستور کار کمک به تبیین فرایندها و مکانیزم وحدت، تعیین شاخص های لازم برای انتخاب اصلح و شاخص های لازم برای افرادی است که می خواهند برای جریان انقلاب تصمیم گیر باشند، این رویکرد جبهه نیز بوده که همواره در دوره های مختلف در کنار سایر جریان های انقلابی دور میز وحدت نشستند و از وحدت استقبال کردند.
وی ادامه داد: ما برای وحدت نکاتی داریم، مطالب خود را بیان کرده و تلاش می کنیم تا جایی که ممکن است در بیان نقاط خود اقناع را در دستور کار خود قرار دهیم، چنانچه این مسیر اقناعی محقق شود، در نهایت با رأیی که در جریان انقلاب رخ می دهد قائل به فرایندهای نهایی هستیم که وحدت رخ می دهد، اما برای این فرایندها همواره شاخص داریم که این شاخص ها را رصد می کنیم تا وجود داشته باشد و محقق شود.
باقرزاده در خصوص شاخص های مورد نظر برای کاندیداهای احتمالی مجلس، گفت: برخی از شاخص ها همواره به صورت عمومی و کلان تعریف می شوند به این صورت که در دستور کار گروه های انقلاب، اعتقاد به موضوعات اساسی و ارزش های انقلاب، همچنین رویکردهای راهبردی و راهکاری مانند الگویی که در عرصه سیاست خارجی در مجلس دنبال خواهد شد و نظارت های معمول و تخصصی که در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت، طرح می شود.
این فعال سیاسی، بیان کرد: در این دوره انتخابات باید عرصه را جدی تر نگاه کرد. نکته اول این است که باید بتوانیم بین سه مساله ارتباط معنایی برقرار کنیم. اول ارزش های انقلاب اسلامی، دوم نیروی جوان و سوم تخصص لازم برای حل مشکلات جامعه بوده که این سه مورد شاخصه های اصلی جبهه پایداری برای رسیدن به گزینه های اصلح یعنی برخورداری از مؤلفه های انقلابی است.
سخنگوی جبهه پایداری استان خراسان رضوی، اضافه کرد: به طور مثال تبلور اعتقاد به ولایت فقیه، قانون اساسی و ارزش های انقلاب باید خود را در برخی فرایندها و نقاط حساس نشان دهد. مساله بسیار مهمی مانند برجام برای ما نقطه عطف بوده و موضع گیری ها و نقش آفرینی های افراد در موضوعات حساس بصیرتی مانند جریان انتخابات سال ۸۸ و موضع گیری ها، نتیجه گیری ها و مثمر ثمر بودن ها در عدم تصویب لوایح و قراردادهایی چون CFT، پالرمو و FATF برای ما فرض است.
وی خاطرنشان کرد: موقعیت هایی از جنس تصویب شفافیت رأی نمایندگان و موضوعاتی از این قبیل که به مجلس مقتدر کمک می کند نیز برای ما فرض است. این موارد نقاطی بوده که نشان می دهد گفتمان انقلاب برای یک فرد در عرصه عمل، قابلیت اجرا دارد یا بنا بر برخی محافظه کاری ها و مصلحت اندیشی ها ترجیح می دهد که این رویکرد را به نحو دیگری دنبال کند. این مساله، شاخص گذاری برای انقلابی بودن است.
باقرزاده افزود: نکته دوم این بوده که برای گام دوم و استقرار محتوای آن در عرصه عملی مجلس، یکی از بنیادی ترین مسائل، جوان بودن گزینه هاست، اما جبهه پایداری به این موضوع اعتقاد ندارد، گزینه هایی که در عرصه مجلس تعریف شده اند و قرار می گیرند، اگر جوان نباشند و بخواهیم آن گزینه را جوان کنیم، هر جوانی می تواند در این جایگاه قرار گیرد، اینگونه نیست.
باید نیروی جوان انقلابی برای انتخابات معرفی و احصا کنیم
این فعال سیاسی، ادامه داد: نمی توان جوانی که تفکر لیبرالیستی، روکش انقلابی و یا منش لیبرالیستی با روکش انقلابی دارد، در این عرصه قرار داد، در این صورت دچار آسیب جدید خواهیم شد که صرفا حذف نیروهای سابق و ایجاد بستری جدید برای نیروهای جوان با تفکراتی است که انقلابی نیستند زیرا این شاخص انقلابی بودن تفکر و عمل برای ما بسیار مهم است، بنابراین باید نیروی جوان انقلابی احصا و معرفی کنیم و کمک نماییم که به جامعه نشان داده شده و بتواند رأی بیاورد.
سخنگوی جبهه پایداری در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: مساله سوم تخصص است. امروز می بینیم که سابق بر این موضوع مدیریت یا تفکر مدیریتی، تخصص هایی از جنس اقتصاد و تخصص هایی که بتواند صنعت را بفهمد، مدیریت کند و به سمت رونق تولید برود، حائز اهمیت بود نه اینکه این موارد اکنون حائز اهمیت نیستند، حتما هستند اما نکته بسیار مهم تری نیز وجود دارد و این است که اساسا تمام پارامترهای تخصصی با عنایت به مساله ای به نام گام دوم انقلاب باید تمدن پایه باشد.
وی اضافه کرد: فردی که می خواهد در عرصه اقتصاد یا مجلس جدید متخصص باشد، نمی تواند تنها تخصص اقتصاد داشته باشد بلکه باید تخصص اقتصاد او با تمدن همراه شود. با اقتصادی که صرفا بخواهد برای امروز مشکل جامعه را حل کند نمی توان مجلس جدید را ساخت زیرا ممکن است در چند سال آینده تدابیری در همین مجلس اتخاذ شود که بتواند مشکل اقتصاد را تنها در سال آینده حل کند و مسکنی برای جامعه باشد اما عملا نتواند اقتصاد تمدنی یا مدیریتی را رقم بزند که مدیریت تمدنی در عرصه جامعه باشد.
باقرزاده با اشاره به اینکه ما باید بتوانیم نکته ای که رهبری در گام دوم انقلاب به آن پرداختند را در مجلس محقق کنیم، تصریح کرد: این نکته، انتقال شخصیت ها و افرادی است که ضمن داشتن تفکر انقلابی، نیروهایی جوان هستند، باید متخصصانی با فهم تمدنی در عرصه فرهنگ، علم و اقتصاد بوده و تربیت تمدنی شده باشند. این موارد اصلی ترین شاخص های جبهه پایداری است که زمینه سازی شده و به سمت نمره دهی خواهد رفت.
امید و گفتمان جریان انقلاب نسبت به دوره های قبل افزایش یافته است
این فعال سیاسی در خصوص شورای هماهنگی اصولگرایان، گفت: ما به طور کامل در جلسات شورای هماهنگی اصولگرایان استان حضور داریم. رفتن به سمت لیست واحد نیازمند جلسات متعدد، هم افزایی ها و هم فکری های گسترده خواهد بود. انتخابات پیش رو یا این دوره از وحدتی که قرار است محقق شود شاخصه هایی دارد که نسبت به دروه های قبل امید و گفتمان جریان انقلاب را بسیار بالاتر برده است. اول اینکه در بسیاری از موضوعات گروه های مختلف همفکر شدند و همه نسبت به گذشته برخی انتقادات و نکات را پذیرفتیم.
سخنگوی جبهه پایداری استان خراسان رضوی، افزود: اگر انتقادی نسبت به جبهه پایداری مطرح بوده، جبهه با پذیرفتن آن به وحدت نشسته و اگر پارامترها و مزیتی نسبت به جبهه مطرح بوده، سایرین با درک و پذیرش این مزیت های جبهه، دور میز وحدت نشستند. این هم افزایی بسیار مهم است، گاه ما صرفا با هم افزایی افراد دور میز می خواهیم کار وحدت را پیش ببریم که چون بین نیروها همدلی وجود نخواهد داشت، ممکن است به نتیجه نرسد.
وی ادامه داد: گاهی گروه های مختلف از ظرفیت های یکدیگر مطلع هستند، خودشان نقاط ضعف را می دانند، دور میز می نشینند و دنبال برطرف کردن آن هستند، گروه هایی نیز نقاط قوت و مزیت های سایرین را می بینند و در عین حال دور میز می نشینند، یعنی دنبال این هستند که از ظرفیت های متعدد گفتمان انقلاب بهره مند شوند و برای تحقق وحدت استفاده کنند. این دوره از انتخابات جریان های مختلف انقلابی و اصولگرایی دور هم جمع شدند، در حال افزایش دادن این همدلی در بین خود بوده و همچنین به دنبال این هستند که بتوانند در جلسات مختلف با عنایت به یک فرایند شاخص محور به نتایح نهایی خود برسند.
باقرزاده با بیان اینکه ما در این عرصه انتخابات فرض ها و اهداف متعددی داریم، عنوان کرد: یکی از اهداف ما تعیین فهرست نهایی ۵ نفر اصلح در عرصه مشهد و سایر نمایندگان استان است. ما اهداف متعدد دیگری را در کار انتخاباتی خود داریم، یکی اینکه باید گفتمان قالب و عمومی جامعه را به سمتی هدایت کرد که بهره مندی از سایر ذائقه ها و سلیقه ها را داشته و در عین حال همه چارچوب های انقلاب را برای رفتن به سمت گام تمدنی در برداشته باشد.
این فعال سیاسی، اضافه کرد: جریان وحدت باید به نکات بسیار مهمی در این بستر بپردازد، اما جبهه پایداری در عرصه جریان وحدت با پذیرش یا کشف ظرفیت های سایر گروه ها و پذیرش انتقاداتی که نسبت به فرایند جبهه بوده، آینده جریان وحدت را در صورتی که همین محور همدلی جریان ها ادامه داشته باشد و اشخاص محوری اصولی که بیان کردم را در دستور کار قرار دهند، آینده خوشبینانه ای متصور است.
جبهه پایداری استان خراسان رضوی در حال حاضر لیست مجزا ارائه نخواهد کرد
سخنگوی جبهه پایداری استان خراسان رضوی در پاسخ به این سؤوال که آیا در صورت عدم تایید لیست شورای وحدت اصولگرایان، جبهه پایداری لیست مجزا ارائه خواهد کرد، بیان کرد: در حال حاضر ما لیست مجزا ارائه نمی کنیم، زیرا فرایند وحدت در مسیری که پیش می رود، بالاتر از حداقل های جبهه پایداری را دارد، اما برای اینکه در زمان نهایی اظهارنظر کنیم باید ادامه مسیر را رصد کرد و دید که ادامه مسیر نیز با این پارامترها طی می شود یا به دلیل دخالت هایی که بعضا برخی گروه های سیاسی، بیشتر از مرکز کشور علاقه مند هستند در عرصه های استانی دخالت کنند، ممکن است تغییراتی در آن رقم بخورد.
وی خاطرنشان کرد: ما در عرصه انتخابات مجلس در سال ۹۴ دو کارنامه ملاحظه می کنیم، یک کارنامه بستری است که در دل آن وحدت استراتژیک نبود، بلکه وحدت تاکتیکی بود مانند آنچه در انتخابات مجلس تهران رقم خورد، در نهایت فهرستی به صورت وحدت بیرون آمد که در یک سمت موافقان برجام و در سمت دیگر مخالفان برجام بودند، این فهرست از بدنه جریان اصولگرا بیرون آمد و نتوانست حتی بدنه جریان خودشان را قانع کند، بنابراین نتوانستند سازمان رأیی را برای خودشان لحاظ کنند. در کارنامه دیگر جریان ها به نحوی دور هم جمع شدند که توانستند ضمن ایجاد وحدت استراتژیک، وحدت تاکتیکی خودشان را نیز داشته باشند، بنابراین موفق شدند.
باقرزاده افزود: اینکه جریان جبهه پایداری قائل به فهرست نهایی خواهد شد یا نه را باید به ادامه مسیر نشست گروه های مختلف انقلابی در عرصه وحدت موکول کرد. آنچه خود را نشان می دهد، درونمای بسیار روشنی است که همه افراد و گروه ها توانستند با این دورنما دور هم بنشینند و جمع بندی کنند. ممکن است انتقاداتی نسبت به این قضیه وجود داشته باشد که بیان آن در بستر فعلی جایز و صلاح نیست زیرا اگر انتقاداتی که به صورت علنی مطرح می شود در قالب مصاحبه و خبر خود را نشان دهد، به جریان وحدت ضربه می زند.
این فعال سیاسی، ادامه داد: ممکن است جبهه پایداری نکاتی داشته باشد، اما آنچه برای ما اهمیت دارد رسیدن به وحدتی است که شاخصه ها را داشته باشد. ما ترجیح می دهیم نکات را در بدنه جریان اصولگرایی مطرح کرده و به شورای وحدت منتقل کنیم و تلاش کنیم فرایند وحدت را بیشتر به سمتی ببریم که ضمن لحاظ کردن شاخص ها بتواند اجماع کلی را نیز داشته باشد.
عملکرد نمایندگان مشهد نمره مطلوبیت را دارد
سخنگوی جبهه پایداری استان خراسان رضوی، در خصوص عملکرد نمایندگان مشهد، گفت: معدل عملکرد نمایندگان مجلس در مشهد در چند مدل کارنامه ای قابل بررسی است. اگر بخواهیم نمایندگان در مشهد را نسبت به سایر حوزه های انتخابیه مقایسه کنیم، از علمکرد خوبی برخوردار هستند، اما اگر بخواهیم در بدنه جریان و تفکر انقلابی نمره دهی کنیم، ممکن است تراز این نمایندگان کاهش یابد، البته تراز برخی بالا بوده و برخی ممکن است پایین تر باشد، اما در این مرحله نیز از نمره مطلوبیت برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم همین نمایندگان را در چارچوب دستورها و خواسته های مردمی و فرامین رهبری به صورت کامل و نسبت آنها را با موضوعاتی از جنس گام دوم انقلاب و نگاه تمدنی بررسی کنیم، ممکن است برخی نمایندگان نتوانند نمره قبولی لازم را بگیرند و باید جای خود را به گزینه هایی بدهند که در عرصه انتخابات پیش رو جایگزین آنها خواهند شد.
باقرزاده خاطرنشان کرد: این بدین معنا نیست که این افراد نمی توانند گزینه های مناسبی برای عرصه خدمت به انقلاب باشند، همه آنها درخور پارامترهای متعددی برای کمک به گفتمان انقلاب هستند، اما عرصه مجلس پیش رو شاخصه هایی را نیاز دارد که ممکن است برخی نمره مطلوب یا بسیار بالا برای ایجاد یک مجلس توانمند را نداشته باشند. وظیفه جریان های انقلابی این است که بتوانند بهترین ها را معرفی کنند. برای انتخابات سال ۹۴ بهترین هایی که به آنها رسیدند، این افراد بودند اما به نظر می رسد برای انتخابات سال ۹۸ قطعا تغییراتی در لیست حاصل خواهد شد.