عضو شورای مرکزی جبهه پایداری:
دولت برای پُر کردن شکاف خود با مردم اقدام کند/ رئیس جمهور بدون حاشیه با مردم حرف بزند
محمّد سلیمانی، وزیر اسبق ارتباطات در گفت وگو با فارس با اشاره به اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت از سوی دولت، متأسفانه اعتماد مردم از دولت سلب شده و هر قولی که دولت به مردم می دهد به آن اعتمادی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی وزیر صنعت می گوید که نمی گذاریم قیمت ها افزایش پیدا کند، مردم می گویند شما اگر می توانستید این کار را بکنید چرا خودروسازها قیمت خودرو را در یکسال گذشته چندبرابر کرده اند و چرا قیمت لبنیات و خوراکی ها که زیر نظر شماست در طول این یکسال از ۵۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش قیمت داشته اند؟
*رئیس جمهور بدون حاشیه با مردم حرف بزند
سلیمانی با بیان اینکه آقای رئیس جمهور باید بدون حاشیه با مردم حرف بزند، اظهار داشت: رئیس جمهور در یزد، خبر از کشف میدان نفتی آنچنانی داد امّا چند روز بعد قیمت بنزین را افزایش داد. حالا مردم می گویند پس این مخزنی که پیدا کرده اید جیب ما است. دولت باید این ابهامات را رفع کند.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان اینکه فاصله دولت با ملّت خیلی افزایش یافته، تصریح کرد: دولت باید به مطالبات و خواسته های مردم توجه کند، ولی متأسفانه راهی را انتخاب کرده و به نظر خودش با این راه کشور را به قله قاف می برد و هیچ توجهی هم به نظر مردم و اینکه عده ای زیر چرخ تصمیمات دولت، له می شوند ندارد.
سلیمانی ادامه داد: اینکه رئیس جمهور می گوید گرانی بنزین به نفع مردم است، این حرف مردم را جری می کند. این موضوع باید تببین شود و برای این سخت خود دلیل بیاورند.
*دولت باید شکاف بین خود و ملت را کاهش دهد
وی با بیان اینکه دولت باید یک حرکتی انجام دهد و شکاف بین خود و ملت را کاهش دهد، اظهار داشت: بعد از آن هم دولت باید اقدام عملی بکند. مردم می گویند این دولت، دولت حرف است و کار نمی کند. یک عده ای تریبون را در دست گرفته اند و فقط حرف می زنند و از عمل، هیچ خبری نیست.
نماینده سابق تهران ادامه داد: نخستین اقدام عملی دولت باید این باشد که پول هایی که از افزایش قیمت بنزین به دست می آید را شفاف سازی کند. باید بگویند ما روزی این مقدار بنزین فروخته ایم و قیمتش هم این مقدار است و فلان مقدار را هم به مردم پرداخت کرده ایم. البته دولت باید قبل از اجرای طرح، این توضیحات را به مردم می داد که متأسفانه انجام نداد.
سلیمانی با بیان اینکه باید دید که دولت چگونه می خواهد از افزایش سایر کالاها جلوگیری کند، اظهار داشت: مردم با توجه به تجارب قبلی و عملکرد دولت فکر می کنند کنترل قیمت ها قابل انجام نیست چرا که در این دولت، بازار، یله و رها است و دولت اعتقادی به کنترل بازار ندارد.
وی ادامه داد: دولت باید به مردم بگوید اگر در این شش سال از افزایش قیمت ها در لبنیات، خودرو و سایر اقلام جلوگیری نکردیم، حالا با این روش می خواهیم جلوی افزایش قیمت ها را بگیریم. دولت چه تضمینی به مردم می دهد که ده بیست روز پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، باز قیمت ها افزایش پیدا نکند و باز هم بتواند بازار را کنترل کند؟
سلیمانی افزایش قیمت قطعات ماشین را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: اکنون که بنزین هم گران شده، کسانی که مشغول حمل و نقل هستند، نگران می شوند و می گویند آیا بعد از یک مدت، باز هم قیمت ها افزایش پیدا نمی کنند؟
وزیر ارتباطات دولت نهم یکی از مشکلات طرح مدیریت مصرف سوخت را نامشخص بودن متولی طرح دانست و گفت: معلوم نیست که در این طرح، پاسخگو کیست؟ معلوم نیست اگر فردا باز کالاها افزایش قیمت پیدا کنند یا بنزین رانندگان تأمین نشد، مردم و رسانه ها از چه کسی باید سؤال کنند؛ این باید روشن شود. دولت باید بگوید مثلا رئیس سازمان برنامه و بودجه یا فلان وزیر، مسئول خواهد بود و اگر وعده ها محقق نشد، فلان فرد جواب مردم را می دهد.
*انتقاد از عدم اطلاع رسانی درباره طرح هدفمندی سوخت
سلیمانی با بیان اینکه متأسفیم که دولت با بی تدبیری کامل و حساب نکردن مردم اقدام به اجرایی کردن چنین طرحی کرد، اظهار داشت: انگار مردم در محاسبات دولت هیچ جایگاهی ندارند، چرا که شبانه و دزدکی، طرح مدیریت مصرف سوخت را انجام داد. این کار هم خلاف عرف است هم خلاف اهداف انقلاب و مبانی قانونی.
وی ادامه داد: مردم می گویند چرا این دولت، دو سه سال پیش این طرح را به مجلس نبرد تا هم کار کارشناسی بیشتری نسبت به آن صورت بگیرد و هم مجلس درگیرد بشود و به جلسه سران سه قوه نکشد. اگر مجلس این طرح را بررسی می کرد مطمئنا سطح کارشناسی طرح بالاتر می رفت و مجلس خود را در نظارت مسئول می کرد. الان مجلس کنار کشیده و رئیس مجلس هم بعضاً سکوت اختیار کرده و نمی گوید در جلسه سران قوا، چگونه این تصمیم را گرفته اند.
نماینده سابق تهران با بیان اینکه دولت به یک خطای محاسباتی رسیده و مردم در تصمیماتش هیچ جایگاهی ندارد، افزود: همین موضوع باعث شده که محبوبیت رئیس جمهور به زیر ده درصد کاهش پیدا کند. این اتفاقی کم نظیر است که رئیس جمهور مستقر، محبوبیتش به زیر ده درصد بیاید.
سلیمانی، حاشیه سازی های رئیس جمهور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: رئیس جمهور در یزد حرف هایی می زند که هیچ ربطی به نظام و انقلاب ندارد. آیا الان وقتِ حمله به قوه قضائیه است؟ درست است که قوه قضائیه هم بیاید به دولت حمله کند؟! الان وقت این است که قوا انسجام داشته باشند. آیا نباید اتفاقات لبنان و عراق برای مسئولان سرمشق باشد؟!
وی با بیان اینکه مردم فکر می کنند دولت دست در جیب آن ها می کند، گفت: دولت به مردم گفته بود که وضع شما آنقدر خوب خواهد شد که شما به ما یارانه بدهید. رئیس جمهور گفته بود آنقدر رونق اقتصادی ایجاد خواهد کرد که مردم اصلاً نیازی به یارانه ۴۵ هزارتومانی نداشته باشند. حال باید گفت کدام یک از این شعارها تحقق پیدا کرده است؟
*دولت به جای عمل به وعده هایش هنوز به برجام چسبیده
سلیمانی ادامه داد: دولت به جای اینکه به وعده هایش عمل کند، هنوز به برجام چسبیده است و می گوید ما در برجام می مانیم. مردم می خندند و می گویند این برجام کجاست که شما می خواهید در آن باقی بمانید؟ این برجام کجاست که شما مدام پرچم آن را بر سر مردم می کوبید؟ دولت به جای این حرف ها به داخل کشور بچسبد و کار و تلاش بکند.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری گریزی هم به برف اخیر تهران زد و گفت: متأسفانه مسئولان فقط حرف می زنند و عمل نمی کنند. نمونه آن، برف اخیر تهران است. شبی که برف آمد، من یک کیلومتر پیاده روی کردم، چرا که نتوانستم ماشینم را در برف به حرکت در بیاورم و آن را یک گوشه پارک کردم و پیاده به منزل رفتم. یکی از اساتید هم می گفت که از دانشگاه شهید بهشتی تا ابتدی خیابان شریعتی را پیاده طی کرده ام.
سلیمانی افزود: این چه وضعیتی است که اعضای شورای شهر و شهرداری ایجاد کرده اند؟ آیا واقعاً این برف قابل پیش بینی نبود؟ از چند روز قبل، همه رسانه ها اعلام کرده بودند که در این بخش برف می آید. اگر آمادگی ده بیست درصدی وجود داشت که نباید این اتفاقات رخ می داد.
وزیر اسبق ارتباطات با بیان اینکه شهردار تهران باید با مردم حرف بزند و از آن ها عذرخواهی کند، گفت: مسئولان اینگونه در انجام مسئولیت هایشان اهمال می کنند بعد انتظار دارند مرد هیچ چیزی نگویند.