مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی مطرح کرد:
نمایشگاه کتاب شبیه یک چهارشنبه بازار بزرگ است/ نشر گرفتار آمارهای ساختگی است/ ۷۰درصد آثارحوزه کودک و نوجوان ترجمه است!

0 ۲۰۳

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که شب گذشته با محوریت «چالش های حوزه کتاب و کتاب خوانی» در کنداکتور تلویزیون قرار گرفت، با انتقاد به برخی اظهارات میهمانان برنامه در خصوص اقدامات دولتی درباره وضعیت کتاب خوانی گفت:دوستان نباید در نقش روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرند؛ همچنان که به نمایشگاه کتاب امسال و نیز درخصوص تخصیص یارانه ها انتقاداتی وجود دارد.

میثم نیلی با این حال افزود: خوشبختانه در نمایشگاه کتاب تهران امسال، بر برخی مشکلات اجرایی مثل ولنگاری در هزینه ها کنترل بیشتری شکل گرفته و به همفکری با نشر نیز توجه بیشتری شده است.

هزینه نمایشگاه کتاب و تخصیص یارانه باید اصلاح گردد

وی درباره تخصیص یارانه ها و انتقاد وارد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: ما باید به عددی در تخصیص یارانه ها برسیم که مخاطب را به نمایشگاه راغب کند. هزینه اجرایی نمایشگاه با یارانه ای که برای افراد مختلف تعیین کرده، یک به یک است که این تخصیص باید اصلاح شود و هزینه نمایشگاه را پایین آورد.

نیلی همچنین تاکید کرد: مخاطبان نمایشگاه متأسفانه به دلیل مشکلاتی که بر نشر وارد شده، با مشکل در قیمت و خرید کتاب روبه رو می شوند.

وی روند برگزاری نمایشگاه کتاب در وضعیت فعلی را شبیه یک چهارشنبه بازار بزرگ خسته کننده دانست و افزود:در اوضاع فعلی با عرضه این همه کتاب، مخاطب برای یافتن کتاب دلخواهش به دردسر می افتد. در حالی که باید به سمت هدفمندکردن و نمایشگاهی ترشدن نمایشگاه رفت؛ البته با این ملاک که فروشگاهی بودنش در پس زمینه تقویت گردد.

برخی از ناشران ما گرفتار در آمارهای ساختگی شده اند

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی اذعان کرد: ما تبعات کمیت گرایی در بازار کتاب را می بینیم؛ به طوری که آمار تعداد ناشران و کتاب فروشان و عناوین تولیدی واقعی و منطقی نیست. این کمیت گرایی به منافعی برمی گردد که در ناشر بودن نهفته است.

نیلی ادامه داد: برخی از ناشران ما در آمارهای ساختگی گرفتار شده اند؛ حتی بعضی از آمارهای ثبت شده در خانه کتاب نیز دقت کافی ندارد؛ همان طور که ناشران اعدادی را بدون حساب و کتاب، به عنوان تیراژ و چاپ اعلام می کنند که با واقعیت منطبق نیست.

به گفته این فعال حوزه بازار نشر، موضوع تورم عناوین کتاب که مایه ضعف کتاب خوانی و حیرت مخاطب است، به دلیل سیاست های نمایشگاه کتاب هم هست که گاه با ورود مدیران بهتر شده؛ اما همچنان باید اصلاح شود.

روند ترجمه در کتب کودک و نوجوان برخلاف تفکر بومی است

نیلی در خصوص وضعیت نشر و کتاب های حوزه کودک و نوجوان نیز یادآور شد: متاسفانه حدود ۶۴ درصد آثار این گروه سنی در واقع ترجمه است؛ یعنی از طرف تفکر غیربومی به نسل ما منتقل می شود. امسال این ماجرا افزایش هم یافته و به ۷۰ درصد رسیده است که البته بیشتر هم خواهد شد.

وی در این باره توضیح داد: وقتی نقش مولف تضعیف می شود و به جایش جریان ترجمه یا حتی تالیف به سوی کتاب سازی تقویت می شود، ذائقه کتاب خوان را نیز تضعیف می کنیم. لااقل دولت بر کتب خارجی و ترجمه اینها نظارت کند و عملکردش را جدی تر کند.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی تاکید کرد: دقت در مسائل زیرساختی حوزه کتاب و کتاب خوانی نباید صرفاً متوجه ایام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد؛ بلکه در طول سال باید به حوزه فرهنگ توجه کرد؛ چنان که مسئله بسیار مهم کاغذ را نباید نادیده بگیریم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.